Izetbegović najavio kandidaturu za Predsedništvo BiH

Svet 05. jul. 202122:40
Podeli:
Foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i trenutni predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović najavio je danas mogućnost da se kandiduje za Predsedništvo BiH na izborima 2022. godine.

U emisiji Hayat televizije „Dobar dan, BiH“ Izetbegović je na pitanje da li se vraća u Predsedništvo rekao da svaki predsednik jake stranke koji ima šansu da pobedi u izbornoj utrci, ima i obavezu da se kandiduje.

Time je Izetbegović, kako navodi Klix.ba, potvrdio da će ući u trku za člana Predsedništva.

Iako izborna kampanja još uvek nije zvanično počela, spekulisanje o potencijalnim kandidatima za Predsedništvo BiH pocelo je, kako navodi sarajevski portal, odavno, pa su tako u javnosti pominjana imena Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića koji je nedavno napustio SDA, ali i ime lidera NiP-a, nekadašnjeg člana SDA Dine Konakovića.

Komentarišući potencijalne suparnike Izetbegović je rekao da sumnja u to da će se Konaković kandidovati za istu poziciju.

„Ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće “ući u cipele“ premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički “slomiti“ kičmu čoveku, a ovo je opasna stvar. Verovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gde je to ‘ziher'“, reči su Izetbegovića.

Za Fahrudina Radončića kazao je da bi ga njegova kandidatura radovala jer su „s njim trke uvek zanimljive“, ali da bi bilo zanimljivo utrkivati se i sa liderom SDP-a Nerminom Nikšićem i Denisom Zvizdićem.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar