Izbori u Crnoj Gori: Zatvorena birališta na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici

Svet 05. dec. 202119:43 > 20:11
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici zatvorena su birališta na kojima je pravo glasa imalo više od 26,8 hiljada građana. Prema podacima opštinskih izbornih komisija do 19 časova na Cetinju je glaslao 63,8 birača, u Petnjici 44,96 a u Mojkovcu 80,23.

Prema podacima Opštinske izborne komisije (OIK) Cetinje do 19 časova na Cetinju je pravo glasa iskoristilo 63,8 upisanih birača.

OIK Petnjica je saopštila da je do 19 časova glasalo 2.816 grđana, ili 44,96 odsto upisanih, dok je prema podacima OIK Mojkovac u ovog gradu do 19 sati pravo glasa iskoristilo 80,23 odsto birača, prenose Vijesti.

Povezane vesti:

Na Cetinju je potvrđeno osam izbornih lista, a glasačko pravo ima 13.753 birača.

Na izborima u Cetinju učestvovali su Stara garda LSCG, Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i građani. U izbornoj trci na Cetinju biće i Građanski pokret (GP) URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratska Crna Gora i koalicija Socijaldemokrate (SD) – Liberalna partija.

U Mojkovcu je učestvovalo šest izbornih lista Ujedinjena Crna Gora – Ujedinjeni Mojkovac, Ne damo Mojkovac, koalicija DPS – SD – LP, Demokrate, GP URA i Za budućnost Mojkovca.

Glasačko pravo u Mojkovcu imalo je 6.814 birača.

Sedam izbornih lista učestvovalo je na izborima u Petnjici, na kojima je pravo glasa imalo 6.264 birača.

U Petnjici su na glasačkom listiću bile Stranka Pravde i pomirenja, SDP, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, DPS, Demokrate i SNP.

Birališta su bila otvorena od 7 do 20 časova.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar