Izbori u CG neće biti odloženi

Svet 10. Jul. 202012:43
Share:
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U Crnoj Gori će 30. avgusta biti održani parlamentai izbori, uz poštovanje mera za sprečavanje širenja korona virus, siguran je ministar odbrane Predrag Bošković.

Bošković je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li će izbori biti odloženi zbog pogoršane epidemiološke situacije u toj zemlji.

“I ovom prilikom zdravlje će biti na prvom mestu. Sve što radimo posvećeno je suzbijanju pandemije i da na što jeftiniji način prođemo. Kampanja vladajuće koalicije biće takva da se sprovede po planu i merama”, kazao je Bošković, koji je u Maslinama prisustvovao završetku gradnje prve faze Kasarne “Marko Miljanov”, preneo je portal RTCG.

Pročitaj i:

Izbori su, prema njegovim rečima, raspisani, a NKT održao je i prvi sastanak sa nevladinim organizacijama koje su prepoznate da se bave tom tematikom.

“Nismo jedina zemlja u regionu koja održava izbore i, kako sad izgleda, sa ovim virusom ćemo morati naučiti da živimo. Imamo iskustvo Hrvatske, Severna Makedonija održava izbore, Poljska ih je održala. U svakom slučaju, ima mnogo zemalja koje održavaju izbore”, istakao je Bošković ne pomiću pritom Srbiju, gde su takođe održani parlamentarni izbori.

Komentari

Your comment