„Iz jednog pakla u drugi“: Oglasile su se porodice boraca iz Azovstala

Svet 21. maj. 202211:05
Podeli:
Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski borci u čeličani Azovstal u Marijupolju, nedeljama su se borili protiv ruskog napredovanja. Bombardovanja su bila gotovo svakodnevna, a evaukacije civila povremene.

Rusija je tek u petak potvrdila da su poslednji borci iz Azovstala u njihovom rukama i da je čeličana pod ruskom kontrolom. Ukrajina nije potvrdila ovu tvrdnju.

Video snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju prostale borce kako izlaze iz čeličane, dan nakon što je ukrajinski komandant poslao poruku u kojoj naređuje borcima da sačuvaju živote.

Ti evakuisani borci su sada ruski zarobljenici u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici i neke od njihovih porodica sada polako dobijaju vesti o njima.

PROČITAJTE JOŠ:

"Muž mi je pisao pre dva dana. Situacija je zaista teška i užasna", rekla je Natalija Zaricka, čiji je muž bio u Azovstalu.

"Moj muž je na putu iz jednog pakla u drugi pakao", rekla je.

Marijupolj je ukrajinski grad koji je pod opsadom bio skoro tri meseca, a veći deo tog južnog lučkog grada je pod ruskom okupacijom od sredine aprila. Ukrajinski borci su se od tada skrivali unutar čeličane.

BONUS VIDEO: Predaja ukrajinskih boraca iz Azovstala i zbrinjavanje ranjenika

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Vaš komentar