Istraga brutalnog ubistva Gabi Petito: Svedoci izneli uznemirujuće detalje

Svet 28. sep. 202115:14 > 16:21
Podeli:
Gabrijela Petito, Gabrielle Pettio Gabi Petito Gaby Petito nestala
Foto: TANJUG/The Moab Police Department via AP

Istraga ubistva američke blogerke Gabi Petito, čije je telo pronađeno u nacionalnom parku u Vajomingu, nastavlja se.

PROČITAJTE JOŠ:

Gabi je tokom leta putovala sa svojim verenikom Brajanom Laundrijem. Nameravili su da proputuju širom SAD-a u belom kombiju, a planirani su da posete brojne nacionalne parkove širom zapadnog SAD-a.

Proteklh godinu dana, ova devojka je redovno postavlja slike sa svojim verenikom na svom Instagram nalogu. U maju prošle godine je objavila da jedna čeka da počne da putuje po svetu sa njim, a nekoliko nedelja kasnije, on ju je zaprosio.

Njihovo zajedničko putovanje ovog leta je dokumentovala na društvenim mrežama. Međutim, kada bi se ugasile kamere, situacija je bila skroz drugačija. Sudeći po informacijama koje sada izlaze na videlo, par se nije baš najbolje slagao, svađali su se, a jednom je reagovala i policija, prenosi CNN.

Gabi se redovno javljala majci, a onda je odjednom prestala krajem avgusta. Porodica je sredinom septembra prijavila njen nestanak. FBI je 19. septembra pronašao njene ostatke, pa je tada istraga nestanka postala istraga o ubistvu.

Trenutno je u toku potraga za dečkom Gabi Petito, koji se bez nje vratio na Floridu, da bi u međuvremenu i on nestao.

Zaustavila ih je policija

Dana 12. avgusta, skoro tri nedelje pre nego što će se Brajan vratiti na Floridu bez Petito, neko je prošao pored para sa belim kombijem sa registarskim tablicama Floride i pozvao je policiju da prijavi da jedan muškarac šamara devojku.

„Onda smo stali“, rekao je pozivalac dispečeru.

„Trčali su gore-dole po trotoaru. Nastavio je da je udara, ušao je u auto i odvezli su se“.

U Juti je policija kasnije ugledala kombi i u policijskom izveštaju je pistalo da je Petito sedela na suvozačevom sedištu i da je „nekontrolisano plakala“.

Na snimcima snimljenim kamerom iz policijske uprave se vidi kako policajac traži od potresene devojke da izađe iz komboja i sedne u njihovo vozilo u nadi da će joj to pomoći da se smiri. Petito je rekla da njih dvoje imaju lične probleme.

„Imam opsesivno kompulsivni poremećaj i ponekad postanem zaista frustrirana“, rekla je Petito, dodajući kasnije, „ranije me nije puštao u auto“. Na pitanje policajaca zašto, ona je rekla: „Rekao mi je da moram da se smirim, ali sam savršeno mirna“.

Policajac Danijel Skot Robins je rekao da ni u jednom trenutku Gabi nije prestajala da plače i da teško diše. On je predložio paru da provedu noć odvojeno, sa čime su se oni složili.

„Mogao sam da kontaktiram Sejf Heven i da Brajanu obezbedim hotelsku sobu za noć. Uputio sam ih da iskoriste odvojeno vreme da opuste emocije… takođe sam ih zamolio da izbegnu međusobno kontaktiranje do sledećeg jutra, ako je ikako moguće“, rekao je on.

Svedok na licu mesta je rekao da je par agresivno razgovarao jedan sa drugim i da je nešto izgledalo kao da nije u redu“.

Kris, svedok čije je ime izuzeto iz dokumenta koji je CNN dobio od policije, rekao je da je čuo da su se Petitom i Laundri svađali oko kontrole na njenim telefonom. Gabi ga je udarila u jednom trenutku i pobegla je u kombi, pa mu je rekla „zašto moraš da budeš tako zao“.

Rendžerka Nacionalnog parka je provela sa Petito sat i po vremena i upozorila ju je da je njena veza toksična. Melisa Huls je za Desert njuz iz Jute rekla da je pitala Petito da li je srećan u vezi i rekla joj je da je ovo prilika za nju da pronađe drugi put i promeni život.

Drama u restoranu

Tokom 27. avgusta, pet dana pre nego što se Laundri vratio na Floridu, par iz Luizijane koji je odmarao u Džeksonu u Vajomingu je rekao da je video Petito i Laundrija u jednom restoranu i da je nastao pravi metež.

Nina Angelo koja je u restoranu bila sa svojim dečkom, rekla je da je Petito bila u suzama, a da je Laundri bio vidno ljut. Ulazio je i izlazio nekoliko puta iz restorana i bio je besan na osoblje. Menadežerka je restorana je videla incident ali nema snimak tog događaja.

Istog dana je majka Gabi Petito dobila čudnu poruku od svoje ćerke.

„Možete li da pomognete Stenu, ja stalno dobijem njegove glasovne poruke i propuštene pozive“, glasila je poruka. Sten je referenca na Gabinog dedu, kojeg Gabi nikada nije tako oslovljavala.

Istog dana je jedan par primetio Gabin kombi u predelu gde je kasnije pronađeno njeno telo. Hteli su da stanu i pozdrave se kada su vedeli tablice sa Floride, ali su odusteli jer je izgledala da nema nikog.

„Zaključili smo da su ili na planinarenju ili da se rashlađuju unutra“.

Gabino telo je pronađeno 19. septembra u Nacionalnoj šumi Bridžer Tenon. Patolog je potvrdio da se radi o Petito. Za njenim verenikom se još uvek traga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar