Irski premijer bio na pikniku, tvrdi da nije kršio propise

Svet 26. maj. 202020:56
Podeli:
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Irski premijer Leo Varadkar tvrdi da nije prekršio propise i smernice sedeći sa prijateljima u parku u Dablinu, uprkos preporukama visoke vladine zvaničnice Liz Kanavan da piknik treba izbegavati.

Varadkarov portparol sinoć je izjavio da premijer „nije prekršio zakone, da je poštovao propise i pridržavao se smernica javnog zdravstva“, dok je u nedelju bio na pikniku u parku Finiks, prenosi Gardijan.

Komentar je usledio nakon što su se na društvenim mrežama pojavile slike premijera bez košulje sa njegovim partnerom Metjuom Baretom i dvojicom prijatelja u blizini spomenika u Velington parku.

Gardijan komentariše da je izlet u suprotnosti sa savetima koje je prošle nedelje na medijskom brifingu dala Liz Kanavan, pomoćnica sekretara u kabinetu premijera.

Kanavan je, naime, rekla: „Ako posećujete javna mesta pokušajte da se ne zadržavate ili da imate piknik. Molim vas, vežbajte i idite kući“.

Glavni savetnik vlade za zdravstvena pitanja Toni Holohan rekao je da je virus „efikasno ugašen“ u zajednici.

U Republici Irskoj će od 8. juna biti dozvoljene kućne posete lekara i otvorena mala preduzeća, ali će morati da se poštuju mere socijalnog distanciranja.

Biće otvorene i javne biblioteke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar