Iran u šoku: Poznatog režisera brutalno ubili roditelji

Svet 22. maj. 202100:18
Podeli:
Iran, policija
Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Iranski režiser Babak Horamdin brutalno je ubijen, a njegovo telo rakomadano i bačeno u smeće. Javnost je ostala šokirana ovim zločinom, a krivicu su priznali njegovi roditelji.

Iranski bračni par uhapšen je zbog drogiranja i ubistva svog sina Babaka Horamdina (47). Prema njihovim rečima, na isti način lišili su života i svoju ćerku i zeta nekoliko godina ranije.

Ovo neverovatno porodično nasilje zapanjilo je Iran, čiji se mediji danima bave tragičnom pričom. „Stanari kuće užasa“, samo je jedan od naslova na stranicama iranske štampe.

Podstaknuta je intenzivna rasprava na društvenim mrežama o pravnom sistemu, koji je relativno blag prema roditeljima koji oduzimaju život svom potomstvu. Ubistvo je u Iranu kapitalni prestup, ali se ubice dece suočavaju sa maksimalnom kaznom od 10 godina zatvora.

Međutim, Horamdinovi roditelji bi mogli da budu osuđeni na smrtnu kaznu, ukoliko dođe do suđenja za ubistvo njihovog zeta.

Ubistvo reditelja otkriveno je u nedelju, u ranim jutarnjim satima. Policija je pozvana u teheransko predgrađe Ekbatan, nakon što je neko od prolaznika primetio delove ljudskog tela u kanti za smeće.

Policija je pronašla ostatke dve ljudske ruke i pomoću otisaka prstiju uspela da identifikuje žrtvu.

Iran i Akbar Horamdin ispričali su policiji kako su oduzeli život svom sinu. Prvo su ga drogirali tabletama za spavanje, kako bi izgubio snagu, a zatim ugušili jastukom do smrti.

Nakon što su utvrdili da je preminuo, oni su noževina iskasapili njegovo telo, preneli su iranski mediji.

Supružnici su zločin priznali i svedočili pred policijom da su na isti način ubijeni njihov zet pre 10 godina, kao i ćerka pre tri godine. Razlog za brutalne zločine, po njihovim rečima, je činjenica da im je ćerka postala zavisna od droge, a Babak je, po njihovom sudu, kriv jer je bio samac (!).

Oni su na sudu rekli da se za zločine ne kaju, jer su im deca bila iskvarena, a iranska javnost nestrpljivo očekuje epilog suđenja. Prema nekim navodima, Babakov otac bi mogao da se suoči sa kaznom zatvora od 10 godina, a majka 15, jer je žena.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar