Interpol ukinuo poternice za Duškom Kneževićem

Svet 06. avg. 202013:50 > 14:26
Podeli:
Duško Knežević Foto: Promo Atlas grupa

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević ne nalazi se više na Interpolovoj crvenoj poternici koju je za njim raspisala Crna Gora. Interpol povukao poternicu za Duškom Kneževićem LONDON, 6. avgusta (Tanjug) -

Prema saznanjima „Vijesti“, Knežević je podnio zahtev kojim se tražilo ukidanje tri poternice na osnovu tvrdnje da su u suprotnosti sa Interpolovom pravnom regulativom.

U dokumentu u koji su „Vijesti“ imale uvid piše da je žalba usvojena i da su sve tri poternice ukinute i uklonjene iz Interpolovog sistema.

U odluci Komisije za kontrolu međunarodnih poternica piše da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja i Interpol bi samim tim mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova (Interpolova) neutralnost…“ i da „… (Interpol) zaključuje da informacije dostavljene od strane crnogorskih vlasti ne zadovoljavaju Član 3. Interpolovog statuta.“

Duško Knežević Foto: Promo Atlas grupa

Kneževića Specijalno državno tužilaštvo tereti za više krivičnih dela.

Duško Knežević od februara prošle godine boravi u Londonu, od kada je Crna Gora raspisala crvenu poternicu za njim.

Foto:EPA/WALLACE WOON

„Sada sam slobodan čovek. Zahvalan sam britanskom timu mojih advokata i Velikoj Britaniji kao uređenoj državi“, rekao je Knežević nakon što su ga advokati obavestili da je Interpol povukao poternicu za njim, uz obrazloženje, pored ostalog, da „postoji preovlađujuća politička dimenzija slučaja“, rekao je za Tanjug.

Knežević ističe da će ova odluka biti „vetar u leđa“ crnogorskoj opoziciji protiv vlasti Mila Ðukanovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar