Indija: U požaru u bolnici poginulo 18 pacijenata

Svet 01. maj. 202110:44
Podeli:
Indija pozar bolnica
Indija požar u kovid bolnici Foto:Tanjug/AP Photo

U požaru u bolnici u indijskom gradu Baruču, država Gujarat, poginulo je 18 pacijenata, a osoblje bolnice i vatrogasci uspeli su da spasu 31 pacijenta.

Požar u bolnici u gradu Baruču, država Gujarajt, ugašen je roku od sata a uzrok se istražuje, saopštila je policija. Osoblje bolnice i vatrogasci spasili su 31 pacijenta i njihovo stanje je bilo stabilno, rekao je lokalni policajac. Lokalni televizijski kanali prikazali su snimak na kome se vidi da je deo bolnice potpuno izgoreo.

Indija je danas sa 401.993 novih slučajeva zaraze dostigla novi crni svetski rekord, što je ukupno više od 19,1 miliona. Još 3.523 osobe su umrle su u prethodna 24 sata, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva povećan na 211.853, prema Ministarstvu zdravlja.

Stručnjaci veruju da je broj umrlih i zaraženih mnogo veći.Premijer Indije Narendra Modi ocenio je da je pandemija „kriza koja se događa jednom u veku“.

Od kako je u januaru započela vakcinacija u Indiji, do sad je skoro 10 odsto građana primilo prvu dozu vakcine, a 1,5 odsto obe doze.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar