Incident u Nikšiću: Napadnut aktivista Demokrata

Svet 01. mar. 202121:15
Podeli:
Foto:Screenshot/Twitter/@MilanKnezevic80

U Nikšiću je danas došlo do incidenta između građana koji su protestovali vozeći se u autokoloni i meštana jednog prigradskog naselja. Autoprotest je organizovao Patriotsko komitski savez Crne Gore, a sukob se dogodio zbog uništavanja bilborda koalicije "Mir je naša nacija", čiji je aktivista napadnut.

U Nikšiću se se 14. marta održavaju lokalni izbori, a danas se dogodio još jedan incident u nizu. Tenzije u Nikšiću traju već nekoliko dana, kao i sukobi supostavljenih koalicija.

POGLEDAJTE JOŠ:

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama se vidi da su se sukobile pristalice DPS-a iz autoprotesta i meštani Nikšića, kada su jedni, kako se navodi, pokušali da unište bilbord koalicije „Mir je naša nacija“.

Veći incident su sprečili drugi meštani koji su smirivali situaciju.

Iz koalicije „Mir je naša nacija“, čiju okosnicu čine Demokrate Alekse Bečića i Demos Miodraga Lekića, saopšteno je da su „pristalice DPS-a, koje su danas pristigle iz cele Crne Gore, tokom svoje ‘miroljubive“ i „patriotske’ vožnje gradom, napale njihovog aktivistu“.

„Naime, pristalice DPS-a pokušale su da sruše bilbord koji se nalazi na imanju Mušikića, a na šta je on reagovao u pokušaju da ih spreči u nastrajima na njegovu imovinu. Dakle, pristalice DPS-a su upale u posed i napale Mušikića koji bio prinuđen da se brani. Tom prilikom su Mušikiću upućene najprimitivnije uvrede nakon čega su „patriote“ prešle na gađanje Mušikića flašama i kamenicama usled čega su nastala oštećenja na njegovoj imovini“, kaže se u reagovanju.

Autokolonu je organizovao Patriotsko komitski savez, koji na izborima nastupa u koaliciji koju predvodi DPS.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar