Imaju misteriozne sposobnosti: Italijanska ostrva centar seks-hodočašća

Svet 11. avg. 202121:53
Podeli:
Italijanska ostrva Stromboli i Filicudi
Italijanska ostrva Stromboli i Filicudi Foto:Shutterstock

Oni su netaknuti, divlji i neverovano "vreli" - i to ne samo zbog visoke temperature i zapanjujućeg vulkanskog pejzaža sa stalnim malim erupcijama. Neki veruju da Stromboli i Filikudi, dva prelepa ostrva u eolskom arhipelagu na Siciliji, imaju "magične i afridozijačke moći" idealne za one koji traže "strastvene noći". Zbog toga su često poznati i kao "atoli plodnosti", prenosi CNN.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije da nekome treba izgovor da bi otputovao u neki prelepi kutak Italije, ali u ova teška vremena kada se ređe i putuje, kada je za neke putovanje više od odmora, to može biti iskustvo koje menja život.

Meštani kažu da su ostrva postala „mesta za seksualno hodočašće“, zbog njihove očigledne sposobnosti da podignu libido. Takođe tvrde, da opuštajuće okruženje podstiče parove da se bave eksperimentisanjem u spavaćoj sobi.

Tople termalne vode ostrva, pećine i misteriozno cveće smatraju se „orgazmičnim“ koktelom koji očigledno uzbuđuje ljude. Kaže se da mladenci koji žude za bebom dolaze ovde, dok mlade žene koje se nadaju da će pronaći muškarca, izgovaraju tihe molitv ispred čudnih morskih hridi, prenosi CNN.

Stromboli Italijansko ostrvo
Italijansko ostrvo Stromboli Foto:Shutterstock

Lava vatromet

Za Stromboli, koji važi za jedan od najativnijih vuklana na svetu, kaže se da je najveći afrodizijak među ostrvima. Ovde su erupcije česte, na svakih 15 minuta sa zadimljenim topovskim udarima od kojih tlo tunji, a srca lupaju.

Bokovi vulkana su šareni od žutog, crvenog, narandžastog, crnog i zelenog peska i stena prekrivenih ružičastim cvetovima. Nekadašnji tokovi lave su ostavili „ogromne ožiljke“ na pejzažu.

Mračno-crni krajolik u kontrastru je sa prozirnom vodom i nizom okrečenih kuća koje se protežu od ostrvske luke do usamljene plaže Piscita. Noću postoje brodske ture koje posetiocima omogućavaju da se dive vatrometu od lave pod zvezdanim nebom.

Stromboli Italijansko ostrvo
Italijansko ostrvo Stromboli Foto:Shutterstock

Pri svakog erupciji Crnog diva kako je Stromboli poznat, toplota se nakuplja ispod zemlje i oslobađa se pod vodom kroz sitne mehuriće vazduha.

Noću, kada se temperatura vazduha ohladi, putevi i trotoari su vrući na dodir, a hrapavi kameni zidovi zrače toplotu.

„Nevaljni dečko“

Mnogi ljudi koji kreću na putovanje do kratera vole da se skinu nagi, da leži na trbuhu na drhtavom tlu kako bi bolje osetili erupcije i vibracije koje im prolaze kroz telo, ističe Marija Puglisi, lokalni trgovica vinom.

Filicudi Italijansko ostrvo
Italijansko ostrvo Filicudi Foto:Shutterstock

„To je orgazmično iskustvo, ritual koji izaziva strastveni seks. Vrućina i vulkanski udar ulaze u vašu krv i izazivaju ovu seksualnu vibraciju
u vazduhu. Vulkan je živ, mi ga zovemo Idu (on). ON je nevaljali dečko“, dodala je ona.

Na ostrvu se nalazi i neobična biljka „noćni jasmin“ (cestrum nocturnum) za koju se kaže da tokom noći oslobađa hipnotički miris koji pojavača libido i veruje se da pomaže parodima u začeću.

„Njeni zelenkasto-beli cvetovi cvetaju tek kada sunce zađe“, kaže Luisa Paduano, vlasnica restorana sa plodovima mora sa pogledom na izumrli vulknaski krater Stromboličio.

„Miris je tako snažan da može da izazove prijatnu vrltoglavicu i traje do prvih jutarnjih sati“, dodaje ona.

Filicudi Italijansko ostrvo
Italijansko ostrvo Filicudi Foto:Shutterstock

Hipnotična noćna biljka

Aroma očigledno opušta ljude, bori se protiv stresa i ublažava svakodnevne napetosti. Paduano čuva jednu na ulazu u svoj restoran.

„Još od davnina ova biljka se smatrala afrodizijakom, pojačava romantiku i vođenje ljubavi“, dodaje ona. „Toliko samaca koji se ovde sastaju za prazike na kraju se zaljube i vrate se da proslave venčanje ili rođenje deteta“.

Aristokrati i lirski pesnici su sastavili sonete u prošlosti koji su pozdravljali erotska stvojstva biljke, koja prožima svaki kutak Strombolija.

Stromboli Italijansko ostrvo
Italijansko ostrvo Stromboli Foto:Shutterstock

Erotske morske hridi i pećine

Na obližnjem ostrvu Filikudi „seksi“ prirodni elementi uključuju falične morske hridi i skrovite pećine za koje se kaže da ih posećuju parovi, pod izgovorom da ih koriste za sklonište od sunca, često tamo začnu dete. Ploveći na iskričavim zelenim talasima, poznato je da lokalni ribari voze parove u takozvane „pećine plodnosti“. Oni takođe nude uslugu da mlade slobodne dame vode u obilazak brodom koji uključuje dodirivanje stena neobičnog oblika za koje se kaže da daju sreću u potrazi za ljubavlju.

Glavni vrhunac obilaska brodom koji miluje stene je La Kana, vulkanska izbočina od 85 metara koja izvire iz smaragdnog mora na obali Filikudija.

Neki kažu da liči na glavu kobre ili puške, ali većina u njoj vidi prikaz falusa koji dopire do neba. Njegovo ime znači „štap“ ili „trska“ i nije vam potreban italijski rečnik slenga da biste razumeli zašto. Filikudi ima iskonsku atmosferu koji budi čula i zadovoljstvo, insitiraju meštani. Poznato je da starije seoske žene prave napitke za plodnost.

„Ovo je ostrvo na kome ćete pronaći ljubav, bez obzira na to kako i gde je tražite, čak i kada se dođe i kasnije“, kaže Enco Anastasi iz hotela La Kana.

To je mesto netaknute prirode, sa kućama u pastelnim bojama, dvema lukama i jednim putem koji kruži oko ostrva.

Pećina ljubavnika

Strme prašnjave kamene staze i stare magareće staze povezuju svetle domove sa slamnatim terasama napravljenim od belih stubova. Filikudijeve litice su crne, zelene i crvene. Na obali se nalaze ruševine praistorijskog zaseoka i razorene kolibe. Nino Terano uživa pokazujući svojim gostima fascinantne stilove kamena i igrajući se sa njihovom maštom. Terasi i peskoviti slojevi nacrtali su šareni dizajn na strani litice za koji kaže da liče na bogove koji vode ljubav sa ženama i da su prikazane bebe koje se rađaju.

Tu ima i bezbroj morskih pećina koje su popularne među parovima koji traže privatnost. Među njima je i Pećina ljubavnika, gde se kaže da će ako muškarac i žena uđu u pećinu kao dvoje ljude, neizbežno podleći požudi i izraći kao troje, sa tek začetom bebom.

„To je misterija, postoji nešto u toj pećini što podivlja hormone i zaslepljuje ljude željom“, kaže Terano.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar