I Krivokapić ugostio Erdogana, uz želje za intenzivnom ekonomskom saradnjom

Svet 28. avg. 202122:10
Podeli:
Redzep Tajip Erdogan i Zdravko Krivokapic Crna Gora
Redžep Tajip Erdogan i Zdravko Krivokapić Foto:Z. Đurić/Vlada Crne Gore/GOV.ME

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saglasili su se na sastanku u Podgorici da treba raditi na razvoju ekonomske saradnje dve zemlje. Iz Krivokapićevog kabineta je saopšteno da posebnu nit u prijateljskim vezama dve države čine manjine u Crnoj Gori i brojna dijaspora sa ovih prostora koja živi u Turskoj.

Krivokapić je istakao da je želja crnogorske Vlade da saradnja sa Turskom bude najintenzivnija i najuspešnija u oblasti ekonomije.

„S obzirom na to da je čitav prostor Zapadnog Balkana opterećen prošlošću, najbolji odgovor ove vlade je suočavanje sa ekonomskim i životnim problemima“, rekao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao da Tursku vidi kao partnera, čije bi kompanije mogle pronaći ekonomski interes da uđu u planirane projekte od strateškog interesa, te zahvalio za pomoć koju ta zemlja pruža Crnoj Gori u oblasti zdravstva. On je naglasio značaj Erdoganove prve posete, na koju se dugo čekalo, i istakao da je ona najbolji dokaz želje za daljom afirmacijom i produbljivanjem bilateralnih odnosa, koji upravo ove godine pune deceniju i po prijateljske i partnerske, obnovljene saradnje.

Iz Krivokapićevog kabineta je saopšteno da posebnu nit u prijateljskim vezama dve države čine manjine u Crnoj Gori i brojna dijaspora sa ovih prostora koja živi u Turskoj.

Erdogan je izrazio nadu da će bilateralni odnosi između dve zemlje biti nastavljeni u duhu prijateljstva i pohvalio trud Krivokapića da nakon izbora sačuva ugroženi međuverski sklad na severu Crne Gore, naročito u Pljevljima. Turski predsednik je zahvalio Crnoj Gori na pouzdanom partnerskom odnosu koji pokazuje kao članica Alijanse.

„Nadam se da ćemo uspeti da u narednom periodu revitalizujemo naše odnose, posebno na ekonomskom planu. Ove godine će biti održan ekonomski sastanak što će, nadam se, još više uticati na naše odnose. Čini mi veliku čast i zadovoljstvo što veliki broj turskih investitora iskazuje zainteresovanost za Crnu Goru“, rekao je Erdogan.

BONUS VIDEO: Erdogan u Sarajevu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar