Hrvatski mediji o Vučićevom govoru: Morao da spomene naše nove avione

Svet 28. nov. 202115:27 > 15:32
Podeli:
Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; Marko Lukunic/PIXSELL

Srpski predsednik Aleksandar Vučić govorio je sinoć na svečanoj akademiji povodom 13 godina postojanja Srpske napredne stranke. On je tom prilikom pomenuo i avione "Rafale" koje je Hrvatska nedavno kupila od Francuske, što tamošnjim medijima nije promaklo.

Hrvatski portali Index i Jutarnji list preneli su jučerašnja događanja iz Srbije, kao i proslavu koja je u Štark Areni organizovala Srpska napredna stranka, koja obeležava 13 godina postojanja na političkoj sceni naše zemlje.

Pored hvalospeva članovima SNS-a, ali i samom sebi, Vučić je spomenuo borbene avione koje je Hrvatska prošle nedelje kupila od Francuske.

Aleksandar Vučić, Svečana akademija i obeležavanje 13. godina postojanja SNS-a Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Vučić o hrvatskoj kupovini Rafala: Misle da su najjači, a ne znaju šta dolazi u Srbiju“, preneo je Index.hr Vučićeve reči. Kako se navodi u tekstu pomenutog portala, Vučić se posebno osvrnuo baš na avione koji uskoro stižu u Hrvatsku, uz komentar da se Srbija naoružava da je više niko ne bi ponižavao.

„A ovi koji misle da su najjači, a veoma su jaki, oni ne znaju, još ih nismo obavestili da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo pre će stići nego to što su oni kupili i čime se hvale“, rekao je Vučić.

Ponovio je svoje ranije poruke da se „više neće ponavljati oluje, bljeskovi i pogromi, bez obzira na sve pritiske“, pisao je Index.

POGLEDAJTE JOŠ:

Slična situacija je i sa portalom Jutarnji, koji se osvrnuo na Vučićem govor, i obavezno pominjanje novog naoružanja Hrvatske.

Hrvatski mediji preneli su i jučerašnja dešavanja iz Srbije, kada su protestanti širom zemlje blokirali saobraćajnice zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Jutarnji je pažnje posvetio i nedavnom ujedinjenu srpske opozicije, naročito Mariniki Tepić, koja će predvoditi listu opozicije na parlamentarnim izborima. Portal je Tepić posvetio tekst u kom je ocenjeno da se radi o ženi sa najvećim zadatkom u Srbiji, a pitanje je jasno postavljeno – Može li sa njom da padne Vučićev režim?

BONUS VIDEO Ranko Pivljanin i Zoran Panović: Pod ovim uslovima ni Đoković ne bi dobio Vučića

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram