Hrvatski list Pupovcu: Ti bi da budeš na listi zaklanih

Svet 13. nov. 202016:34
Podeli:
Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: N1

Ekstremno desni "Hrvatski tjednik" objavio je u novom broju zastrašujući komentar u kojem poziva na nasilje prema Srbima i Miloradu Pupovcu, poručujući da svi Srbi "pre ili posle završe na popisu jasenovačkih žrtava"

Zadarski list je u „Fusnote za fah idiote“ objavio komentar da se Srbi i Pupovac neće smiriti dok i sebe ne vide na jasenovačkom „popisu zaklanih“.

Pročitajte još:

„Hrvatski tjednik“ citirao je deo prošlonedeljnog Pupovčevog saborskog govora o identitetu Srba u Hrvatskoj. „Onaj tko misli da bi identitet Srba u Hrvatskoj trebao biti sveden na tradicijsku kulturu, pravoslavlje ili ćirilicu, ali tamo gdje oni kažu da je moguće, ne razumije ništa, a bojim se da tako razumije i hrvatski identitet. Za Srbe u Hrvatskoj postoje tri važne komponente identiteta, a to su slobodarstvo, ustavni patriotizam i antifašizam“, citiran je Pupovac uz komentar urednika HT-a Ivice Marijačića: „I četvrta, najvažnija komponenta: da svi prije ili poslije završe na popisu jasenovačkih žrtava. Ne ćete se smiriti dok i sebe ne vidite na popisu zaklanih.“

List je inače poznat po uvredljivim i degradirajučim tekstovima i demonizaciji Srba koje etiketira kao „agresore“, „velikosrbe“ i „četnike“. List isto tako negira zločine u Jasenovcu i na različite načine afirmiše lik i delo Ante Pavelića, prenosi portal Novosti.com.

Mediji su više puta izveštavali o pisanju Hrvatskog tjednika, za koji je SDP „prepun potencijalnih terorista i ubojica“, koji je javnog tužioca Loru Vidović, istoričara Hrvoja Klasića, predsednika IDS-a Borisa Miletića, predsednika Jevrejske opštine Zagreb Ognjena Krausa i Pupovca nazvao „jahačima apokalipse u Hrvatskoj“, koji je bivšu predsednicu Kolindu Grabar-Kitarović proglasio „bestidnicom“, Stjepana Mesića „seronjom“, a samog papu Franju „antihristom“, šireći uz mržnju i teorije zavjere, poput one da je koronavirus „planetarna sotonska operacija biološkog ratovanja“ s ciljem „čipovanja“ vakcinom radi nadzora čovečanstva.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar