Zagrebački vatrogasci u Petrinji dobili šokantnu naredbu

Svet 30. dec. 202013:47 > 14:23
Podeli:
Foto:TANJUG/ FOTO HINA

Zagrebački vatrogasci koji su se spremali da odu i pomažu stradalima u Petrinji, dobili su neverovatnu naredbu, rečeno im je da "šetaju i budu viđeni".

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir iz Zagreba, Kruno Sulić, sinoć je na svom Fejsbuk profilu objavio kako je njemu i kolegama naređeno da se šetaju po kvartovima u Zagrebu i budu viđeni, umesto da su ih poslali da pomognu u Petrinji, pišu Večernje novosti.

„Za one koji me ne znaju još uvek sam aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se uz pripadnike drugih vatrogasnih društava iz celog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila, par interventnih džipova i ostalih interventnih vozila… Bilo nas je po mojoj proceni ukupno sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju.. Kad nam GRIČ (glavni centar) javlja da se vratimo u svoje kvartove i raštrkamo, kažu nam da budemo viđeni (PAR PUTA PONOVE – PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI! ) Gledam ljudima treba pomoč u Petrinji a mi sa vozilima opremom i završenim obukom za spasavanje u ruševinama idemo da se slikao da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno a mi da idemo da se slikamo po zagrebačkim kvartovima? MA FUJ GAMAD JEDNA! Najbolje od svega je što smo svi dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da će vas zanimati ova informacija!“ objavio je Sulić na Fejsbuku.

Razoran zemljotres jačine 6.3 stepeni po Rihteru pogodio je juče područje Petrinje u Hrvatskoj, a osetio se i u Srbiji. Pored Petrinje, koja je u ruševinama, u potresima koji se nastavljaju nastradao je i Sisak, Glina i brojna okolna sela.

Za one koji me neznaju jos uvjek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se plus jako…

Posted by Kruno Sulić on Tuesday, December 29, 2020

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar