Hrvatska: Uhapšen Pero Vincetić zbog ratnog zločina nad Srbima

Svet 21. jul. 202118:09
Podeli:
Foto: Profimedia.rs

U Hrvatskoj je uhapšen Pero Vincetić nekadašnji pripadnik HVO, koji se tereti za ratne zločine u Orašju nad žrtvama srpske nacionalnosti. Vincetić je uhapšen u okviru regionalne saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Tužilaštvo BiH Vincetića optužnicom tereti za ratne zločine silovanja i seksualnog zlostavljanja na području Orašja, kao i druge ratne zločine.

Tužlaštvo je saopštilo da je obavešeno da je u Hrvatskoj, na području Osiječko-baranjske županije, uhapšen osumnjičeni Pero Vincetić, zvani „Konj“ (1968.), koji se tereti za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava počinjene nad civilnim žrtavama na području Orašja 1992. i 1993. godine.

Navodi se da je Vincetić, koji koristi identitet Marko Vidović, uhapšen u okviru regionalne saradnje u procesuiranju predmeta ratnih zločina, preneli su sarajevski mediji.

Iz Tužilaštva su, u skladu s Protokolom o saradnji, kolegama u DORH-u ranije predati dokazi za krivično gonjenje osumnjičenog koji je duže vreme nedostupan bh. pravosuđu i, prema operativnim podacima, nalazi se na području Hrvatske.

BONUS VIDEO: Presuda Ratku Mladiću u Hagu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar