Hrvatska: Skoro tri decenije držao čoveka kao roba

Svet 05. jul. 202116:05 > 16:48
Podeli:
Foto:Shuttestock/lordzg

Hrvatska policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćen 65-godišnji muškarac sa područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina ljudima i čoveka držao kao roba skoro tri decenije.

Pročitajte još:

Policija u svom šturom saopštenju navodi da je osumnjičeni koji živi na području Koprivničko-križevačke županije, od 1993. godine do juna ove godine na svom poljoprivrednom gazdinstvu, iskorišćavajući teške porodične prilike i životne okolnosti držao 66-godišnjaka.

U tih 28 godina koliko je čoveka držao u „ropstvu“ čak ga je fizički zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i u poslovima po kući, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uslove i adekvatni prostor za život, piše 24sata.hr.

Zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela trgovanje ljudima, protiv osumnjičenog je podnesena krivična prijava nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu i predat je pritvorskom nadzorniku. Ukoliko tužilaštvo podigne krivičnu prijavu, a sud utvrdi da se zaista radilo o tom krivičnom delu, osumnjičeni može očekivati kaznu zatvora u trajanju od jedne do 10 godina.

To je drugi slučaj držanja roba na imanju unazad nekoliko godina na području Koprivničko-križevačke županije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar