Hrvatska: Potpisali korona apel i izbačeni iz Naučnog saveta

Svet 07. dec. 202023:20 > 08. dec. 2020 00:22
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vlada je iz svog Naučnog saveta večeras izbacila petero članova koji su u nedjelju potpisali otvoreno pismo u kojem se žale na situaciju s koronavirusom i govore na koji način treba pristupiti borbi s epidemijom.

U Savetu više nisu Andreja Ambriović Ristov, Nenad Ban, Petra Klepac, Branko Kolarić i Igor Rudan

Vlada je iz svog Naučnog saveta večeras izbacila petero članova koji su u nedelju potpisali otvoreno pismo u kojem se žale na situaciju s koronavirusom i govore na koji način se trebalo pristupiti borbi s epidemijom.

Jutarnji list je potvrdu dobio od jednog izbačenog člana, koji je potvrdio da ga je nazvao šef kabineta premijera Zvonimir Frka Petešić, koji je i koordinator Naučnog saveta, i zahvalio se na učestvovanju i rekao kako više nije član, kao niti njegovo četvoro kolega.

Dvadeset šest naučnika i lekara, predvođenih naučnikom Ivanom Đikićem, napisalo je pre par dana otvoreno pismo u kom ističu da su duboko zabrinuti širenjem koronavirusa u Hrvatskoj. U apelu su pobrojali svoje preporuke za suzbijanje epidemije u Hrvatskoj i zatražili jasniju komunikaciju kao i jasan kriterijum za testiranje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar