Ćevapi roštilj
Foto: Shutterstock

Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pica testu, sa francuskom salatom i mnogo luka.

Tako je restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio gastronomski novitet – mljevenike.

Ukoliko vas mljevenike podsećaju na jelo koje već postoji – reč je o ćevapima.

Vlasnik restorana u Zagrebu ističe da su se na novi naziv jela odlučili kako ne bi uvredili komšije.

“S obzirom na to da se Bosna i Hercegovina smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali ih ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike”, naglašava za 24sata.hr Domagoj Delač, vlasnik restorana.

Kako kaže, dugo su isprobavali sastojke za “mljevenike” kako bi došli do savršenog recepta.

“Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan”, naglasio je vlasnik restorana i dodao da je da se mljevenik služi u pizza testu uz francusku salatu i mnogo luka.

BONUS VIDEO: Sve praznije plaže u Hrvatskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare