Hrvati ne čekaju odluku EU: Spremni za nabavku ruske vakcine

Svet 04. Mar. 202113:36
Share:
Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na današnjoj sednici Vlade najavio je nabavku ruske vakcine Sputnjik V.

“Prema razgovorima od farmaceutskih kompanija, od kojih smo na vreme naručili dovoljan broj doza, očekujemo prema najavama da će se doze isporučiti. Bilo je razgovora i o saradnji s NATO-om”, rekao je Plenković.

Pročitajte još:

Relativno dobra epidemiološka situacija

“Što se tiče pandemije koronavirusa, i dalje imamo relativno dobru epidemiološku situaciju i na četvrtom smo mestu u Evropskoj uniji. Beležimo rast proteklih dana, prošle nedelje rast je bio od 26 odsto, ove 20 odsto, što znači da se rast usporava”, dodao je Plenković, spomenuvši odluku o popuštanju mera i ponovnom radu ugostiteljskih objekata i vraćanju treninga.

Istakavši da se radilo o iskoraku ka što normalnijem načinu života, apelovao je da se na tom tragu zadrži oprez kako bi održali trend smanjenja broja hospitalizovanih, preminulih i onih na respiratoru.

“S obzirom na to da u pojedinim županijama beležimo žarišta, njihovi lokalni stožeri donose strože mere kako bi se obustavila epidemija. Nastavićemo sa svojim aktivnostima. Očekuje se odobrenje EMA za vakcinu Džonson&Džonson”, rekao je premijer, ponovivši da je vlada od Rusije zatražila dokumentaciju o vakcini Sputnjik V.

“Mi smo više nego pripravni da ga nabavimo”, naglasio je Plenković.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment