HR: Za zaražene turiste ne plaćaju samo vlasnici apartmana

Svet 08. jul. 202016:34
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Trošak smeštaja turista sa koronavirusom u Hrvatskoj neće snositi vlasnici apartmana, već svi građani, budući da će se za to morati pobrinuti županije, čije budžete pune njihovi stanovnici.

Pre mesec dana upravnik HZJZ-a i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak rekao je da rade na uputstvima za strane turiste kojima se u Hrvatskoj ustanovi da su pozitivni na koronavirus, te da će jedan od uputstava biti da treba da ostanu u smeštaju koji su iznajmili, bilo da je reč o hotelu ili apartmanu, i to 14 dana.

Juče je, kako prenosi Index, to isto rekao i upravnik Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr Marko Rađa, navodeći da će turista biti upućen u apartman u kome boravi i u njemu će morati da provede 14 dana u samoizolaciji.

„Vlasnik apartmana gosta koji je u samoizolaciji ne sme da izbaci iz apartmana. Štaviše, mora da se brine o njemu i o njegovoj porodici, ako je s njom na letovanju. Svi oni moraju da budu u samoizolaciji i vlasnik apartmana im mora svaki dan donositi hranu i higijenske potrepštine, koje će ostavljati ispred vrata apartmana. Naravno, ako je gost u Hrvatsku došao ličnim automobilom, postoji mogućnost da on Hrvatsku napusti kada mu se utvrdi da je pozitivan na koronavirus“, rekao je Rađa.

Komentari

Vaš komentar