HR: Devojka u adrenalinskom parku pala sa 8 metara visine

Svet 06. sep. 202017:40
Podeli:
Foto:Shutterstock/Antonio Batinic

Lekari osječkog Kliničkog bolničkog centra bore se za život 23-godišnjakinje koja je u subotu oko 12.40 pala u adrenalinskom parku i ustanovljene su joj teške povrede opasne po život. Rukovodstvo parka tvrdi da je njihova oprema ispravna.

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje kako bi se ustanovile sve okolnosti ovog nesretnog događaja, a kako hrvatski mediji neslužbeno saznajuu nesreća se dogodila u Kući u prirodi „Zlatna greda“ koja je smeštena u Baranji, 30-ak kilometara od Osijeka, na samom ulazu u Park prirode Kopački rit.

Devojka je u adrenalinskom parku bila u sklopu team buildinga. Navodno je bila na visini od osam metara kada je počela da silazi i „karabiner“ je ukopčala iznad kopče na konopac što se nije moglo videti sa zemlje pa je pala.

„Još je prerano govoriti o detaljima. Okolnosti nesreće se utvrđuju“, rekao je novinarima Zoran Kon, portparol PU osječko-baranjske. Dodao je kako su u policiji danas proveravali stanje povređene devojke te da je ono nepromenjeno.

„Svi smo bili u šoku kad se to juče dogodilo. To nam je prva nesreća. Odmah smo zvali hitnu pomoć i policiju, sve po protokolu, rekla nam je Danijela Lukić, voditeljka parka i dodala da su juče nakon nesreće park odmah zatvorili. Danas opet rade.

„Naša oprema je u redu. Svake godine je atestiramo. Svi koji dolaze u park, prođu školicu, a naši vodiči su tu da im dodatno objašnjavaju što treba da rade. Ali svako za sebe snosi odgovornost. Ona je pala s drugog nivoa. Obišla je celi pogon, trebala je da se spusti dole. Istraga će otkriti šta se tačno dogodilo“, dodala je.

Adrenalinski park, prvi te vrste u istočnoj Hrvatskoj ima nekoliko nivoa, koje uključuju i stenu za penjanje, zip line i druge sadržaje.

Komentari

Vaš komentar