Horor u laguni: Sestre plivale, a onda ih je napao krokodil

Svet 08. jun. 202116:45
Podeli:
Melissa and Georgie Laurie
Melissa and Georgie Laurie Foto:Shutterstock/Facebook

Melisa Lauri, 28-godišnjakinja iz Velike Britanije, bori se za svoj život u bolnici u Meksiku nakon što ju je njena sestra bliznakinja spasila iz čeljusti krokodila.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Melissa se sa svojom sestrom Džodžijom odlučila na noćno kupanje u bioluminiscentnoj laguni Manialtepec nedaleko Puerto Eskondida, surferskog risorta popularnog među Britancima.

Kad je zaplivala, krokodil ju je napao i povukao pod vodu. Džordžija je dozivala sestru, no kada nije dobila odgovor, hrabro je uskočila u vodu.

Nakon nekoliko minuta mahnite potrage, pronašla je Melisu kako pluta licem okrenutim prema dole. I dok je držala sestru u rukama i plivala prema brodu, krokodil je ponovno napao, no Džordžija je uspela da mu se odupre. Udarala ga je po glavi dok nije odustao, kazao je za Dejli mejl otac bliznakinja, prenosi Jutarnji list.

Njihova majka, Su Lauri, kazala je kako obe imaju strašne ugrize i da se Melisa, koja je još uvek u komi, umalo utopila.

„Živa je, no još uvek ne znamo jesu li ugrizi krokodila opasni po život ili ne. Imala je vode u plućima i iskašljavala je krv. Ne znamo jesu li joj punktirali pluća. Stavili su je u indukovanu komu“, rekla je ona.

Melissa and Georgie Laurie
Melissa and Georgie Laurie Foto:Facebook

Njihov otac kazao je kako je Džordžija, koja inače radi kao čuvarka u zoološkom vrtu, spasila svoju sestru od sigurne smrti.

„Plivale su po noći u laguni kada je Džordžija čula Melisin vrisak. Nakon toga je mogla čuti ostale iz njihove turističke grupe sa kojima su došli na izlet brodom, no ne i svoju sestru. Stoga je zaronila kako bi je pronašla, bila je vrlo hrabra.

Manialtepec laguna je spoj morske vode iz Pacifika i slatke vode iz reke Manialtepec, a vrlo je popularna među turistima koji koriste priliku kako bi plivali u svetlucavoj vodi, uprkos upozorenjima da ispod površine vrebaju krokodili veliki i do tri metra.

Uprkos upozorenjima, otac bliznakinja tvrdi kako je turistička kompanija uveravala sestre da u vodi nema krokodila nakon što su one vodiča izričito upitale da li je bezbedno plivati.

Melisa i Džordžija iz Britanije su na ‘put oko sveta’ krenule u martu, a kući su trebale da se vrate tek krajem godine.

Melissa and Georgie Laurie
Melissa and Georgie Laurie Foto:Facebook

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar