Holandski premijer na meti kriminalnih grupa nakon ubistva novinara

Svet 27. sep. 202120:36 > 20:38
Podeli:
Foto: EPA-EFE/BART MAAT

Holandska policija podigla je nivo bezbednosti oko premijera Marka Rutea strahujući da bi mogao da bude meta otmice ili napada švercera droge, preneli su tamošnji mediji.

Pretnja Ruteu, poznatom po vožnji biciklom uz male mere bezbednosti, usledila je posle obećanja vlade da će se boriti protiv organizovanog kriminala nakon ubistva istraživačkog novinara u julu.

Mediji su preneli da su premijera pratila sumnjive osobe iz ozloglašene bande švercera droge „Mokro Mafija“. Kabinet premijera, holandski nacionalni koordinator za borbu protiv terorizma i bezbednosti i tužilaštvo odbili su da komentarišu te informacije.

„Nikada ne komentarišemo pitanja u vezi sa bezbednosnim merama“, rekao je za Frans pres neimenovani portparol Ruteovog kabineta.

Holandski mediji naveli su da bi Rute mogao da bude „meta napada ili otmice“ i dodali da su sumnjive osobe viđene u nekoliko navrata na različitim mestima.

Takve osobe su viđene u julu kada je ubijen istraživački novinar

Peter R. de Vris ranjeni novinar Amsterdam
Peter R. de Vris ranjeni novinar Foto:EPA-EFE/Marcel Van Hoorn

Poznato je da holandski premijer vozi bicikl kroz Hag i često uz male bezbednosne mere tako ide na sastanke sa kraljem ili međunarodnim zvaničnicima.

BONUS VIDEO: Poplavljeno selo Roermond u Holandiji

Komentari

Vaš komentar