Hit u CG: Slave pad DPS uz pesmu „Dritan da te pitam“

Svet 01. sep. 202000:45 > 00:51
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Kratki klipovi - SRBIN info

Na Jutjubu se pojavio snimak u kojem grupa momaka peva pesmu "Ritam da te pitam" Džeja Ramadanovskog, ali u malo izmenjenoj verziji, prigodnoj za trenutak slavlja pobede opozicije nad DPS-om na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori. Oni su svoju izvedbu posvetili lideru građanskog pokreta URA Abazović Dritanu, koji je u nedelju sa koalicijom "Crno na Bijelo" osvojio 5,53% glasova i tako ušao u Parlament.

Naime, mladići u vrlo neformalnoj atmosferi slave pobedu opozicije u Crnoj Gori. Dok piju pivo i uživaju Džejevom hitu „Ritam da te pitam“, oni su, inspirisani političkim trenutkom, na kraju refrena dodali ime Abazović Dritana.

„Hej da te pitam koji je to Dritan, to je Dritan, Abazović Dritan“, ide tekst obrade veselih momaka.

Lider partije URA Dritan Abazović bio je nosilac liste koalicije „Crno na bijelo“, koja je na jučerašnjim parlamentarnim izborima osvojila 5,53%, odnosno 22.649 glasova. Abazović je nakon izbora postao jedan od najpopularnijih političara u Crnoj Gori, od koga će najverovatnije zavisiti izbor buduće vlade.

Podsećamo, na jučerašnjim izborima u Crnoj Gori vladajuća Demokratska partija socijalista osvojila je 35.06 posto, odnosno 143.548 glasova, a koalicija Za budućnost Crne Gore 32.55 odsto, tj 133.267 glasova. Očekuje se da opozicija zajedno formira vlast, čime bi DPS posle 30 godina otisao u opoziciju.

Kao najozbiljniji rivali vladajućoj Demokratskoj partiji socijalista (DPS), iz čijih redova dolazi dosadašnji premijer Duško Marković i aktuelni predsednik Milo Đukanović, nametnuli su se kandidati sa tri opozicione liste.

Demokratski front predvodio je listu Za budućnost Crne Gore, stožer liste Mir je naša nacija bile su Demokrate Alekse Bečića, dok stranka URA Dritana Abazovića predvodila je listu Crno na bijelo.

Komentari

Vaš komentar