Hičkok u Zagrebu: Napadi vrana sve češći, povrede sve teže

Svet 07. jun. 202113:32
Podeli:
Foto:shutterstock

Vrane u Zagrebu ne posustaju, njihovi napadi na ljude se iz godine u godinu ponavljaju u određenim delovima prestonice, a njihova žrtva je jutros bio stariji gospodin koji je napadnut na Trešnjevci.

Pročitajte još:

„Čuo sam dernjavu i pogledao kroz prozor. Stariji gospodin se borio s vranama, ali bilo ih je više. Bile su jako nasrtljive. Baš je bilo gadno“, ispričao je očevidac ovog napada.

On je za hrvatski portal 24sata ovaj napad opisao kao zastrašujući.

„Ma to je bila prava borba, baš ono, borba. Nije ništa mogao, iako je mahao kišobranom. Tek sam nakon dva minuta počeo da snimam. Biće tu svega, jer jako puno ljudi prolazi ovuda…“, ispričao je očevidac.

Dodao je da su vrane tu došle zato što je neko počeo da ih hrani i zato, kaže, one se sada odatle ne miču.

Lekari Klinike za traumatologiju poslednjih nekoliko dana svakodnevno zbrinjavaju pacijente – zbog napada vrana. Iako napadi vrana u ovo doba godine nisu retkost, lekari tvrde da ovakve povrede, kao ove godine, ne pamte.

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista dr Stipe Ćorluka je pre dva dana izjavio da je tokom tri dežurstva primio čak četiri pacijenta zbog napada vrana.

„Iskreno, ovakvo nešto nisam doživeo otkako radim. U poslednjih deset dana na hitni prijem došla nam je devojčica koja je zbog napada vrane slomila kuk, jedna ima slomljenu ruku, jedna koleno, a jedna je iskrenula gležanj“, rekao je dr Ćorluka.

Najteža povreda – slomljeno koljeno

Lekarima su devojke rekle da su se vrane zaletale u njih ničim izazvane, a dve najteže povređene đevojke bile su na biciklima te su prilikom pada zadobile prelome.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar