Herceg Novi: 80 odsto turista više u odnosu na 2019. godinu

Svet 14. jul. 202117:25
Podeli:
Herceg Novi
Foto: Slavica Panić/Nova.rs

Predsednik hercegnovske opštine Stevan Katić zadovoljan je brojem turista i ističe da je u tom gradu boravi 80 odsto turista u odnosu na isti period 2019. godine.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Mi danas zaista imamo veliki broj gostiju. Prema zvaničnim podacima to je oko 80 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, što je mimo naših očekivanja, jer smo mislili da će ih biti 50 do 60 odsto“, rekao je Katić, prenela je agencija Mina.

Dodao je da je u razgovoru sa hotelijerima video da je zadovoljstvo veliko. Veliki hoteli su popunjeni i do oktobra.

„Velike su gužve i na graničnim prelazima, posebno na Sitnici nakon ukidanja naplatne rampe. To je trenutno najfrekventnii granični prelaz, kako za Crnu Goru tako i za Bosnu i Hercegovinu. Preko tog graničnog prelaza dolazi veliki broj gostiju iz regiona. Region se vratio u Herceg Novi, i Srbija, i BiH i Republika Srpska“, naveo je Katić.

Smatra da je Herceg Novi turističku sezonu dočekao potpuno spreman.

„Iskoristili smo situaciju iz prethodnog perioda da radimo na infrastrukturnom uređenju grada kako bi dočekali turiste i posetioce“, naveo je.

Zanimljiv je podatak koji je saopštila direktorica Vodovoda, da je potrošnja vode u Herceg Novom 30 odsto veća nego u 2019.

„To je ozbiljan podatak, jer se u odnosu na utrošenu vodu može primetiti da ima dosta gostiju“, istakao je Katić.

BONUS VIDEO Prirodne lepote Crne Gore koje oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar