Henkok nije jedini: Najveći seks-skandali u politici

Svet 28. jun. 202123:18
Podeli:
pafere političara
Foto: EPA-EFE/MASSIMO PERCOSSI,EPA-EFE/IAN LANGSDON,Francis Apesteguy/Sardine Photos / Newscom / Profimedia,EPA-EFE/VICKIE FLORES

Vest da je sada već bivši ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok prevario svoju suprugu sa svojom pomoćnicom obišla je svet. On nije prvi britanski političar ili zvaničnik koji se našao u ovoj situaciji. Slične afere viđene su širom Evrope, ali i SAD.

PROČITAJTE JOŠ:

Met Henkok

Henkok je podneo ostavku, nakon što su u javnost dospele fotografije i snimci na kojima se ljubi sa svojom saradnicom u hodniku u zgradi ministarstva zdravlja. Kamere su zabeležila strasan poljubac, ali i trenutak kada Henkok spušta ruku ispod struka Đine Koladangelo.

Poljubac se navodno dogodio u maju ove godine, na dan lokalnih izbora u Velikoj Britaniji.

Britanski mediji navode da je Henkok prvo dobro proverio da li je hodnik „čist“ pre nego što je zatvorio vrata kancelarije. „San“, koji je prvi objavio snimak iz Henkokove kancelarije, tvrdi da su svi zaposleni znali za njegovu aferu sa saradnicom.

Ostrvski mediji pišu da će par nastaviti vezu, da je Henkok napustio svoju suprugu ostavio i da će navodno početi da živi sa ljubavnicom.

Kruže priče da afera traje već šest meseci, a neki pričaju da traje još od 2019. godine.

Boris Džonson

Britanski premijer Boris Džonson je gotovo uvek u centru pažnje medija, ali u poslednje vreme više zbog burnog privatnog života, nego zbog državničkih aktivnosti.

Lider britanske Konzervativne partije se u Dauning strit 10 uselio sa devojkom Keri Simonds kada je postao prvi premijer u britanskoj istoriji koji je život u rezidenciji počeo sa nevenčanim partnerom. Ovo je za istoriju iskorak, ali ne i za Džonsona koji je navikao na ljubavne prevrate.

On se upravo zbog veze sa Keri razveo od bivše (druge) supruge Marine Viler sa kojom je bio 25 godina. U braku koji je okončan prošle godine par je dobio četvoro dece. Marina, koja je poreklom iz Indije, dugo je trpela Borisove afere, koje su se samo nizale.

Godine 2003, otkrivena je njegova veza sa novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom Vajat, inače, ćerkom poznatog laburiste lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dete abortirala, a drugo pobacila.

Dve godine kasnije, „News of the World“ pisao je o njegovoj vezi sa novinarkom Anom Fazakerli. On je navodno viđen kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Već sledeće godine napravio je dete savetnici za kulturu Helen Mekintajer, pa ga je supruga ponovo izbacila iz kuće.

Bil Klinton

Jedna od najpoznatijih seks afera političara je ona između bivšeg američkog predsednika Bila Klintona i Monike Levinski koja je tada radila kao pripravnica u Beloj kući.

Bil se u početku zaklinjao da ništa nije imao sa Monikom , a vest o aferi je u to vreme odjeknula u javnosti.

Poznata je i njegova rečenica: „Nisam imao seksualne odnose sa tom ženom“.

On postao prvi predsednik SAD koji pred velikom porotom svedočio zbog svog ponašanja. Klinton je i pored svega ostao predsednik SAD.

I Klinton i Levinski su se često oglašavali u medijima po ovom pitanju nakon što je on prestao da bude predsednik.

Silvio Berluskoni

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni često je bio u centru pažnje zbog afera sa ženama. Pravi skandal izbio je kada se saznalo za njegovu aferu sa maloletnom devojkom Rubi. On je bio optužen da je plaćao za seksualne usluge i da je organizovao takozvane „bunga-bunga“ žurke.

„Nema ničega čega bih se stideo“, rekao je Berluskoni tada i poručio da odmah želi da ide na suđenje.

Mediji su prenei da ju je Berluskoni identifikovao kao rođaku nekadašnjeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka. Takođe, štampa je tada navodila da je maloletnoj Rubi ponuđeno pet miliona evra u zamenu da ćuti o aferi. Berluskoni je kasnije osuđen na sedam godina zatvora, ali mu je presuda kasnije ukinuta.

Vladimir Putin

O navodnoj aferi ruskog predsednika Vladimira Putina i gimnastičarke Aline Kabajeve naširoko se pisalo, ali ova veza, koja je navodno trajala godinama, nikada nije potvrđena.

Njihova veza navodno je počela dok je Putin i dalje bio u braku sa Ljudmilom, od koje se razveo 2013. godine.

Pisalo se da Putin živi sa Alinom, da imaju dvoje ili troje dece, pa čak i da su se venčali, ali ništa od toga nije nikada zvanično potvrđeno.

Džon Kenedi

Pokojni predsednik SAD Džon Kenedi bio je braku sa Žaklinom (Džeki O), ali ga to nije sprečilo da ima afere sa brojnim ženama. Ona najpoznatija je upravo sa glumicom Merilin Monro.

Monroova je Kenedija upoznala 1962. godine na večeri u Njujorku. Par je bio povezivan sa konzumiranjem droga i raskalašnim zabavama. Glumica nije jedina žena sa kojom je pokojni predsednik SAD imao aferu.

Mediji su pisali i to da je dok se Džeki Kenedi porađala u bolnici, njen suprug lumpovao na jahti. Žaklina je tada rodila mrtvu ćerku dok je Kenedi bio na jedrenju sa prijateljima i jednom od svojih ljubavnica. Pisalo i da je Džeki znala za njegovo švrljanje, ali da se nije uzbuđivala oko toga.

Fransoa Miteran

Pokojni francuski predsednik Fransoa Miteran je imao ljubavnicu sa kojom je dobio i ćerku, a obe ih je skrivao od očiju javnosti 20 godina.

Sve je otkriveno 2016. godine kada je njegova ljubavnica progovorila za medije. Ana Pinžo je rekla da je odrasla u katoličkoj porodici i da su je učili da je žena potčinjena.

Kako mediji pišu bila je velika Miteranova ljubav, a u vezi su bili 33 godine. Miteran je bio dosta stariji od Ane. U vreme kada su se upoznali ona je bila maloletna, a on u braku već 20 godina. Imao je dvojicu sinova i već je bio iskusan političar.

Šest godina nakon prvog susreta započeli su aferu iz koje se rodila devojčica Mazarin. Majka i ćerka živele su pod 24-satnom zaštitom u stanu u blizini Ajfelovog tornja, a prekoputa bili su Metaranova kancelarija i službena rezidencija.

Miteranova afera je bila javna tajna među novinarima koji su izveštavali o njemu dok je bio na funkciji predsednika.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar