HDZ: Novinar N1 pokazao bezobrazluk, pametuje premijeru

Svet 01. jun. 202119:34 > 02. jun. 2021 09:35
Podeli:
Andrej Plenković
Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/JOHANNA GERON / POOL

Iz HDZ-a su u utorak saopštili kako premijer Hrvatske i predsednik ove stranke Andrej Plenković nije ušao u rat s medijima.

„Niti je premijer napustio konferenciju za medije – svakodnevno je dostupan medijima – niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je delkarisan i opredeljeni levičar (Lalić) i novinaru koji umesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost“, poručili su iz HDZ-a.

Iz HDZ-a su se osvrnuli na pitanje odnosno sugestiju novinara televizije N1 Hrvoja Krešića te utvrdili da „docira premijeru“.

„Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažirani aktivist te umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik opozicije, pametuje premijeru da može doći da radi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu“, poručili su iz HDZ-a.

Plenković je ranije u izjavi, a na sugestiju novinara N1 Hrvoja Krešića da se – ako želi uređivati medije – javi kod njih na kurs koji je otvoren samo za studente, ali se „kada se uđe unutra penje brzo po piramidi“, uzvratio „da već malo ide u duboki ofsajd“.

„Malo ste, moram priznati, svi zajedno postali prebahati. Ovo da vi umišljate da možete nastupati ovde prema meni profesorski i glumatati tipa – dođite raditi kao student na jednu producentsku kuću iz Luksemburga – to vi sebi obesite kući o nekakav klin pa gledajte tu poruku”, odgovorio je Plenković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar