Haos u Jerusalimu: Sirene, eksplozija i stampedo

Svet 10. maj. 202118:12 > 18:47
Podeli:
Izrael sirene za uzbunu
Foto: AP Photo/Ariel Schalit

Danas su aktivirane sirene upozorenja u Jerusalimu, nakon čega je usledio raketni napad, kao odgovor militantnih grupa na povredu više od 300 Palestinaca u sukobima sa policijom ispred džamije Al Aksa.

POGLEDAJTE JOŠ:

Islamistička grupa Hamas koja kontroliše predeo oko Gaze dala je Izraelu ultimatum da povuče snage u al Aksi do 18 sati, prenosi Rojters.

Nekoliko minuta nakon što je rok istekao, u Jerusalimu su se čule sirene upozorenja, a samo nekoliko trenutaka kasnije dogodila se prva eksplozija.

Hamas je premuzeo odgovornost za napad, a izveštaja o žrtvama i šteti još uvek nema.

„To je poruka koju neprijatelj mora dobro da razume“, rekao je Abu Obeida, portparol vojnog krila Hamasa.

Izraelski mediji su objavili da je sedam raketa ispaljeno na Jerusalim i Beit Šemeš, da je jedna presretnuta, da su ostale pale na nenaseljeno područje, a da je dodatni baraž usmeren na gradove na jgu, te da je prazan automobil na granici pogođen antitenkovskom raketom.

Izrael sirene za uzbunu
Foto: AP Photo/Ariel Schalitzija

Nakon što je Hamas uputio ultimatum, izraelska vojska je soapštila da će obustaviti vojnu vežbu na jedan dan, „zbog mogućih scenarija“.

Nedavni sukobi u Jerusalimu izazvali su međunarodnu zabrinutost, a Bela kuća je pozvala Izrale da osigura mir tokom „Dana Jerusalima“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar