Haos u Francuskoj: Bivši vojnik pucao na policajca i pobegao

Svet 30. maj. 202120:15
Podeli:
Francuska, policija, žandarmerija, potera, bivši vojnik pucao na policiju
Foto: Romain Longieras / AFP / Profimedia

Na jugu Francuske je u toku velika policijska potera nakon što je bivši vojnik pucao na policiju. Napadač je već bio u zatvoru i nosio je elektronsku narukvicu jer je bio u pritvoru. Lokalna vlada je pozvala građane da ostanu u zatvorenom sve dok ovaj bivši vojnik ne bude pronađen.

Kako su naveli iz policije, vojnik je u begu i naoružan visokokalibarskim oružjem, a u potragu je uključeno oko 200 policajaca, ali i ekipe s policijskim psima i helikopteri.

Trenutno se pretražuje područje oko jugozapadnog grada Le Lardin-Sen-Lazar u regiji Dordonja.

Prema policijskim izveštajima navodno je reč o 30-godišnjem muškarcu koji je od ranije poznat policiji zbog nasilja u porodici.

Lokalna vlada je pozvala građane da ostanu u zatvorenom sve dok ovaj bivši vojnik ne bude pronađen.

Lokalni mediji pišu da je ovaj incident počeo u subotu naveče nakon što je napadač otišao do kuće svoje bivše devojke i pucao na njenog novog partnera. Ona i njena deca nisu povređeni, ali se sada nalaze pod policijskom zaštitom.

Kada je policija stigla na mesto događaja, taj bivši vojnik je pucao na policajce i onda pobegao u obližnju šumu. U toj pucnjavi niko nije ubijen niti je povređen.

Francuska, policija, žandarmerija, potera, bivši vojnik pucao na policiju
Foto: Romain Longieras / AFP / Profimedia

Napadač je već bio u zatvoru i nosio je elektronsku narukvicu jer je bio u pritvoru.

„Verujemo da će ova potraga nažalost dugo da traje jer begunac nije uopšte sklon dijalogu, niti je spreman na predaju“, saopštili su iz policije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar