Hamas najavio masovno bombardovanje izraelskih gradova

Svet 17. maj. 202119:16
Podeli:
Gaza
Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

Brigade Iz ad-Din el Kasam, oružano krilo palestinskog pokreta Hamas koje kontroliše pojas Gaze, najavio je novi talas masovnih raketiranja izraelskih gradova i vojnih baza kao odgovor na izraelske napade, javila je danas radio stanica Savt el Aksa. Palestinci sada bombarduju izraelske gradove u blizini pojasa Gaze, uključujući Sderot, Aškelon i Virsaveju, a agencije navode u izveštajima da u napadima ima povređenih, a pričinjena je i velika materijalna šteta.

Najavljujemo početak raketnog odgovora velikih razmera na napade na naš narod u Gazi prošle noći i kontinuiranu agresiju protiv Palestinaca, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Hamasa naveli su da su napali izraelski brod u blizini obala palestinskih enklava dok izraelska komanda koja je potvrdila napad na brod, tvrdi da su Palestinci promašili cilj.

Brigade Izad Din el Kasama, takođe su saopštile da su granatirale vazduhoplovnu bazu Hacerim na jugu Izraela.

Slične napade izveli su Saraja el Kuds (Jerusalimske brigade), oružano krilo palestinske grupe Islamski džihad.

Postoje i izveštaji da je glavni komandant vojne grupe Saraja el Kuds, Husam Abu Harbid, zadužen za palestinske snage otpora u severnoj Gazi, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na enklavu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar