Stotine osuđenika pobeglo iz zatvora na Haitiju, 25 mrtvih

Svet 27. feb. 202111:22
Podeli:
Foto: EPA-EFE/Tcharly Coutin

Policija Haitija aktivno traga za još 200 zatvorenika koji su pobegli iz zatvora u predgrađu glavnog grada Haitija Port-o-Prensa u akciji u kojoj je ubijeno 25 ljudi, među kojima i direktor zatvora, saopštile su vlasti.

Pročitajte još:

„Policija na njihovom pronalaženju, a neki od njih još uvek imaju lisice i neće moći daleko da odu“, rekao je sinoć novinarima državni sekretar za komunikacije Franc Eksantus.

Kako prenosi DW, on je rekao da je u masovnom bekstvu u četvrtak iz zatvora pobeglo 400 zatvorenika od 1.542 koliko ih je stacionirano u tom objektu. Ova brojka je gotovo dvostruko veća od nominalnog maksimalnog kapaciteta.

„U bekstvu je ubijeno 25 ljudi, među kojima šest zatvorenika i direktor zatvora“, rekao je Eksantus i dodao da su među mrtvima i građani koje su zatvorenici ubili prilikom bekstva.

Foto: EPA-EFE/Tcharly Coutin

Među stradalim zatvorenicima je i vođa kriminalnih mreža na Haitiju Arnel Žozef. Njega je policija ubila prilikom potrage juče, na oko 120 kilometara od zatvora iz kog je pobegao. On je uhapšen u julu 2019. godine.

Zatvor visoke bezbednosti Krua-de-Buke otvoren je 2012. godine, pomoću finansijskih sredstava iz Kanade. Maksimalni kapacitet zatvora je 872 zatvorenika.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar