Gugl i Fejsbuk traže od zaposlenih u SAD da se vakcinišu

Svet 28. jul. 202123:38
Podeli:
Google
Google Foto:EPA-EFE/JASON SZENES

Gugl i Fejsbuk će tražiti od svojih zaposlenih da se vakcinišu protiv korona virusa pre nego što se vrate u kancelarije, saopštila su danas dva tehnološka giganta.

U svom blogu izvršni direktor Gugla Sundar Pičaj je naveo da će obavezna vakcinacija važiti za kancelarije u SAD narednih nedelja i možda će biti neophodna i na drugim lokacijama, preneo je sajt npr.com (Nacionalni javni radio), a vest je potvrdio i NBC.

„Vakcinisanje je jedan od najvažnijih načina da sačuvamo sebe i naše zajednice zdravim u predstojećim mesecima“, poručio je Pičaj.

Nedugo nakon objave Gugla, javio se i Fejsbuk, koji je takođe naveo da svako ko želi da dođe na posao u kancelarije u SAD narednih nedelja mora da bude vakcinisan.

„Kako ćemo primeniti ovu politiku, zavisiće od lokalnih uslova i pravila. Imaćemo proces za one koji ne mogu da budu vakcinisani iz medicinskih razloga ili nekih drugih, i procenjivaćemo naš pristup u drugim regionima kako se situacija bude odvijala“, napisala je Lori Goler, jedan od potpredsednika u Fejsbuku.

Za sada ostale velike tehnološke kompanije, uključujući Epl i Amazon, odbile su da nalože obaveznu vakcinaciju, dok u Majkrosoftu vakcinacija nije obavezna, ali je preporučena.

BONUS VIDEO: Vakcinacija u Rusiji

Komentari

Vaš komentar