Grupa Italijana seksualno zlostavljala decu migrante

Svet 30. jun. 202014:00
Podeli:
Foto: Shutterstock

Mala opština Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserta, proteklih dana bila je u centru paznje kao novo žariste koronavirusa, među stranim radnicima koji tu žive i rade, a onda je policija otkrila grupu Italijana koji seksualno iskorišćavaju decu - migrante.

Pobuna stranih radnika, protiv karantina, prerasla je u sukob između lokalnog stanovnistva i stranaca, a Italijani su, strane radnike većinom Bugare, optuživali da šire zarazu i kriminal.

Međutim, prema pisanju dnevnog lista Avenire, zrtve kriminala u tom gradu su upravo stranci, jer je policija otkrila i privela pravdi grupu Italijana koji su seksualno iskorišćavali maloletne migrante bez roditeljske pratnje.

U presudi sudija navodi, kako piše list, da su seks sa decom plaćali po 5 ili 10 eura, pićem, cigaretama ili dopunom za mobilni telefon.

Deca koja su seksualno iskoristavana su maloletni migranti, koji su doćli u Italiju bez roditelja, a poreklom su Bugari, Egipćani, Albanci.

Prema pisanju lista Avenire, 62 stranice presude su kao iz horor filmova. Osuđeni Italijani su u međusobnim razgovorima, koje je policija snimila, pokazali okrutnost, aroganciju, uverenje da su superiorni, nekaznjivi i totalnu odsustvo saosećanja prema patnji maloletnika.

Istovremeno su u međusobnim razgovorima su hvalili mere desnicarskih politicara protiv stranih radnika, a jedan je cak pokrenuo kampanju protiv stranaca, prihvatnih centara i nevladinih organizacija koje su se brinule o strancima.

Komentari

Vaš komentar