Grlić Radman: Hrvatska želi mirne proteste u Srbiji

Svet 08. jul. 202017:47
Podeli:
Gordan Grlić Radman Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska želi “red, mir i stabilnost“ i mirne proteste u Srbiji, poručio je danas ministar spoljnih poslova te zemlje Gordan Grlić Radman uveren da će vlast u Beogradu uspeti, kako je rekao, to da iskomunicira sa građanima.

Grlić Radman je, komentarišući sinoćne nasilne proteste u Beogradu, rekao da je „sigurno da su oni uvek znak i demokratskog društva“.

“Ali, u svakom slučaju želimo zapravo da budu, ako su protesti, da budu mirni protesti“, poručio je Grlić Radman, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Uveren je, kazao je, da će vlast U Srbiji “uspeti to da iskomunicira sa građanima“.

„Treba videti kakve su te mere koje su uveli. U svakom slučaju, važno je čuvati zdravlje građana, pa tako nadamo se da u tom kontekstu to treba sagledavati“, istakao je Grlić Radman.

Dodao je da su u Srbiji nedavno održani parlamentarni izbori I da nijedan lider iz građanske stranke nije ušao u parlament.

“To je volja građana Srbije i samo to možemo da komentarišemo”, rekao je Grlić Radman.

U centru Beograda prošle noći su satima trajali sukobi policije i demonstranata koji su se okupili ispred Skupštine Srbije i pokazali nezadovoljstvo nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio ponovo uvođenje policijskog časa zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Snimke policijske brutalnosti obišle su svet, ali policija tvrdi da se tokom jučerašnjeg protesta ponašala profesionalno i da građani mogu da im veruju.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar