Grčko ostrvo Kalimnos u karantinu, raste broj zaraženih

Svet 05. maj. 202109:54 > 23:34
Podeli:
Grcko ostrvo Kalimnos Grcka
Grčko ostrvo Kalimnos Foto:Shutterstock

Porast broja zaraženih virusom korona na grčkom ostrvu Kalimnos primorao je vlasti da ga stave pod blokadu, dan nakon ublažavanja ograničenja širom zemlje.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo civilne zaštite saopštilo je da uvodi blokadu egejskog ostrva do 10. maja iz hitnih razloga ozbiljnog rizika po javno zdravlje i da ograniči širenje virusa, navodi Rojters.

Prema tim merama, stanovnicima će biti dozvoljeno da napuste domove samo zbog posla, odlaska kod lekara ili do apoteke, a do 18 sati moći će da šetaju ljubimce ili obave kupovinu u supermarketu.
Ostala ograničenja uključuju obustavu građevinskih radova i verskih obreda, isključujući sahrane do devet ljudi. Stanovnicima je dozvoljeno da napuste ostrvo samo iz zdravstvenih razloga.

Restorani i barovi ponovo su u ponedeljak tvoreni u Grčkoj nakon šest meseci, pošto vlasti ublažavaju ograničenja uoči zvaničnog otvaranja turističke sezone 15. maja.

Zemlja od 11 miliona prijavila je ukupno 349.936 zaraženih koronom, dok je 10.668 osoba preminulo od posledica kovida-19..

U utorak je registrovano 1.387 novih infekcija i 81 smrtni slučaj, preneo je Tanjug.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar