Gradonačelnik Korleonea: Ostavka zbog vakcine preko reda

Svet 07. mar. 202122:58
Podeli:
Foto: EPA-EFE/MICHELE NACCARI

Gradonačelnik sicilijanskog mesta Korleonea Nikolo Nikolozi, izjavio je danas da podnosi ostavku jer je dobio vakcinu protiv koronavirusa preko reda. „Nisam spavao prethodne noći razmišljajući o toj odluci i zaključio sam da je ispravno da podnesem ostavku“, rekao je Nikolozi (78).

Mediji su preneli da policija istražuje taj slučaj. Italija je počela vakcinaciju krajem decembra a prioritet su tada imali medicinski radnici i osobe starije od 80 godine.

Međutim, Nikolozi je tada rekao da lokalni političari kao što je on, moraju odmah da budu zaštićeni protiv koronavirusa, kao i medicinski radnici.

Pored Nikolozija, vakcinisani su i gradski odbornici.

Grad Korleone je na svojim službenim stranicama na Fejsbuku potvrdio da je njegov prvi čovek još u januaru primio dve doze vakcine iako nije bio u prioritetnoj grupi.

Gradić Korleone je inače ovekovečio američki reditelj Frensis Ford Kopola kultnim filmom „Kum“ (1972) o sicilijanskoj mafiji i porodici Korleone, a u kojim igraju veliki glumci – Marlon Brando, Al Paćino i Dajana Kiton.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Dosad je u Italiji iskorišćeno oko 5.3 miliona doza vakcina. Od ukupno 60 miliona stanovnika zemlje, 1.6 miliona ih je primilo obe doze, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Novi italijanski premijer Mario Draghi, koji je položio zakletvu prošli mesec, prioritet je stavio na ubrzanje distribucije vakcine, koja bi trebalo da suzbije širenje pandemije.

U toj je mediteranskoj državi pandemija je dosad odnela skoro 100.000 života.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar