CG: Građani će 30. avgusta dobiti maske na glasačkom mestu

Svet 21. avg. 202023:27 > 23:57
Podeli:
Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore danas je zadužila kompaniju "Montefarm" da isporuči 500.000 zaštitnih maski, 10.000 rukavica i 12.000 zaštitnih jednokratnih mantila Upravi za imovinu, za potrebe biračkih mesta na dan parlamentarnih izbora 30. avgusta.

Uprava za imovinu je zadužena da za potrebe biračkih mesta obezbedi ličnu zaštitnu opremu, sredstva za dezinfekciju ruku i površina, sredstva za higijenu i ambalažu za sakupljanje i odlaganje medicinskog otpada, saopšteno iz Vlade Crne Gore.

Vlada je usvojila informaciju o potrebi obezbeđivanja lične zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava za sve učesnike izbornog procesa radi epidemiološke zaštite biračkih mesta.

„Državna izborna komisija je dostavila potrebnu količinu lične zaštitne opreme za sve učesnike izbornog procesa, kao i dezinfekcionih sredstva za sva biračka mesta, na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje“, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Biračima koji su u samoizolaciji omogućiće se glasanje putem pisma, takođe uz poštovanje dodatnih mera epidemiološke zaštite.

Članovi biračkog odbora koji posećuju birača koji ne može da pristupi biračkom mestu obavezno nose maske, rukavice i zaštitni mantil.

Članovi biračkog odbora u tom slučaju nose sa sobom dezinficijens za ruke, te dezinfikuju rukavice (kao što bi dezinfikovali ruke da nemaju rukavice) pre i posle svake posete biračima. Dezinfikuju se i ruke birača pre i posle glasanja.

Tokom glasanja i birači i članovi biračkog odbora nose zaštitne maske.

Komentari

Vaš komentar