Grad Pula će se u Areni oprostiti od Balaševića

Svet 21. feb. 202109:27
Podeli:
Đorđe Balašević Foto:FoNet

Grad Pula saopštio je da će Pula odati počast popularnom kantautoru Đorđu Balaševiću i da će se na dan sahrane u pulskoj Areni puštati Balaševićeve pesme.

Kako se navodi sinoć u saopštenju, građani će po želji moći da zapale sveću ili ostave simboličnog, plišanog, belog zeca.

Navode kako je za Pulu i Istru ovaj svestrani kantautor imao posebne emocije pa je tako prvi koncert u Hrvatskoj Đorđe Balašević održao 2001. godine upravo u pulskoj Areni.

Pročitajte još:

Koncert je, kako se podseća, bio humanitarnog karaktera, a prihod je dodeljen pulskoj Opštoj bolnici.

„Ne znajući da će mu to biti jedan od poslednjih koncerata, Balašević je u avgustu 2019. godine hiljadama obožavalaca, takođe u pulskoj Areni, priredio nezaboravan spektakl“, ističu iz Grada Pule.

Dodaju da će dan ispraćaja biti pravovremeno najavljen i pozivaju građane da se pridržavaju epidemioloških mera koje podrazumevaju fizičku distancu i da nose zaštitne maske za lice. Ulaz u Arenu biće slobodan.

Povodom smrti Balaševića večeras su pulska Arena i veliki rotor u Šijani osvetljeni prigodnom belom bojom.

„Nakon njegovog odlaska ostaje nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitave regije, ali Balašević nastavlja da živi kroz svoje pesme“, zaključuje se u saopštenju objavljenom na sajtu Grada Pule.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar