Gorele lutke gej para sa detetom

Svet 25. feb. 202013:32 > 19:57
Podeli:
Foto:Profimedia.rs

Na karnevalskoj povorci u hrvatskom gradu Imotskom, zapaljene su lutke koje su u predstavljale zagrljeni gej par sa detetom, na koje je bila zakačena fotografija sa likom Nenada Stazića, poslanika opozicione Socijaldemokratske partije sa petokrakom na čelu.

– Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje telo mori, neka ove godine nakaradna porodica sa detetom Nenadom Stazićem gori! – rečeno je pre spaljivanja ovogodišnje karnevalske lutke, piše Vecernji.hr.

Na fotografiji poslanika SDP Nenada Stazića, bila je nacrtana crvena zvezda – petokraka. Kao i na svakom karnevalu i ovde je bilo mnogo dece, pa su tako mališani vrtićkog uzrasta posmatrali skandalozno spaljivanje lutaka.

– Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno – rekao je  predsednik KD „Bakove svečanosti“ Milivoj Đuka, piše Slobodna Dalmacija.

Sramotni događaj u Imotskom komentariše hrvatski sociolog Mladen Kožić, koji sa svojim partnerom Ivom Šegotom, molekularnim biologom, pokušava da usvoji dete, piše SlobodnaDalmacija.hr.

– Razumem, karneval je. Razumem satiru i crni humor. Ali ovo nema veze sa tradicijom, satirom niti sa slobodom izražavanja. Niko se od tih ljudi nije zapitao kako se sada osećaju deca koja već žive u Hrvatskoj sa dve mame ili dva tate. Kako ćemo njima objasniti da je njihove lutke neko upravo zapalio kao simbol najvećeg zla koje je zadesilo Hrvatsku? Ne razumem to – razočarano je rekao Mladen.

Inače, karnevali u Hrvatskoj već su poznati po bacanju „drvlja i kamenja“ po istopolnim parovima i njihovom usvajanju dece. Naime, pre dve godine, na karnevalu u Kaštelima, gde je bilo na stotine porodica sa malom decom, spaljena je slikovnica u kojoj su junaci dve mame i dva oca.