Nova.rs saznaje: Perović razrešen dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije

Svet 23. avg. 202114:26 > 14:35
Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Радио Светигора

Gojko Perović razrešen je danas dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije, saznaje Nova.rs.

Pročitajte još:

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC) razrešio je Perovića, ali će on dužnost rektora obavljati do 31. avgusta ove godine.

Kako se navodi u saopštenju Svetog arhijerejskog sinoda SPC koji je potpisao patrijarh srpski Porfirije, Perović će biti stavljen na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju.

„S obzirom na trenutno stanje u Bogosloviji Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju, kao i određene negativne postupke njene uprave na koje je u svom izveštaju ukazao njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, član Svetog arhijerejskog sinoda za vođenje prosvetnih poslova, posle posete učinjenoj ovoj školi (22. aprila) te shodno saglasnosti postignutoj u jednoj od ranijih sednica Svetog arhiijerejskog sinoda, a na osnovu člana 231 ustava SPC protojereja-stavrofora Gojka Perovića, rektora Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju sa 31. avgustom ove godine razrešiti svih dužnosti u ovoj školi i staviti ga na raspolaganje svom nadležnom eparhijskom arhijereju“, navodi se u odluci koju je potpisao Porfirije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar