Francuska šesta u svetu, više od četiri miliona zaraženih

Svet 12. mar. 202123:10
Podeli:
Foto: EPA-EFE/THOMAS SAMSON / POOL MAXPPP OUT

U Francuskoj se epidemiološka situacija pogoršava i sa 25.229 novoobolelih od kovida, koliko ih je potvrđeno u poslednja 24 sata, ta država je šesta u svetu sa više od četiri miliona zaraženih. Vakcinacija u zemlji ide sporo, do 11. marta jednu dozu primilo je oko šest i po miliona ljudi, odnosno oko deset procenata populacije.

U saopštenju Ministarstva zdravlja se navodi da je od početka pandemije registrovano 4.015.560 zaraženih. U Evropi je više obolelih samo u Velikoj Britaniji. U proteklom danu korona je odnela još 223 života, a od februara prošle godine od posledica te bolesti preminule su 90.053 osobe.

Situacija u bolnicama je sve teža, posebno u Parizu i okolini, jer se u odeljenjima intenzivne nege danas nalaze 4.033 teška pacijenta, što je najviše od kraja novembra prošle godine.

Ni situacija sa vakcinacijom nije sjajna, jer je do 11. marta jednu dozu primilo oko šest i po miliona ljudi, odnosno oko deset procenata populacije.

U Francuskoj su barovi, restorani, kulturna mesta, sportske sale i univerziteti zatvoreni od kraja oktobra, rad na daljinu se primenjuje i na snazi je policijski čas.

Pojačana je kontrola na granicama kako bi se sprečio ulazak britanske i južnoafričke varijante virusa.

Građani koji dolaze iz zemalja koje nisu u Evropskoj uniji moraju da imaju negativan test na koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar