Fotografija sklupčane kuvarice u Italiji je simbol karantina

Svet 17. mar. 202114:41 > 15:01
Podeli:
Foto:printscreen/twitter.com/fdragoni

Fotografija dvadesetdvogodišnje vlasnice restorana postala je viralna,a snimljena je u trenutku kada je saznala da po treći put mora zatvoriti lokal.

Pročitajte još:

Italija je prva zemlja koja se suočila s posledicama globalne pandemije koronavirusa. Još prošle godine svedočili smo poražavajućim statistikama obolelih u Italiji, a samim time i strogim merama koje su najčešće propisivale zatvaranje ugostiteljskih objekata. Godinu dana nakon toga, Italija se suočava s trećim zaključavanjem i ponovnim zatvaranjem objekata, što posledično dovodi do novih otkaza.

Svetski mediji preneli su fotografiju koja je postala simbol očaja usled posledica koje donosi globalna pandemija, a prikazuje šeficu koja pogrbljena sedi na podu kuhinje u restoranu.

Radi se o Kamili Moci, dvadesetdvogodišnjoj vlasnici Bistrota dela Pastikiona koji se nalazi nedaleko Rima. Vest da regija u kojoj se nalazi Kamilin lokal prelazi u crvenu zonu, vlasnicu je dovela do suza, a fotografija koju je snimila njena majka postala je viralna.

Ovo je naime, treći put da je Kamila primorana zatvoriti svoj lokal kao i brojni drugi ugostitelji, a spomenuta fotografija simbol je iscrpljenosti borbe s merama i prikaz teskobe i straha od toga šta donosi sutra.

Kamila Moci je ekskluzivno za portal Fine Dinnig Lovers komentarisala fotografiju koja je obišla svet.

„Bio je to trenutak očaja. Dok smo bili u žutoj zoni nismo imali nikakvih rezervacija, a zatim su počele kružiti glasine da će se naša regija uskoro svrstati u crvenu zonu. Morala sam sabrati misli i skupiti snagu da se suočim s tim trenutkom. Nisam očekivala da će fotografija postati viralna, ali sretna sam zbog toga što želim da naš glas čuju oni koji nam u ovom trenutku ne pomažu da otvorimo kad to bude moguće“, komentarisala je Kamila osvrnuvši se na odluku koja je usvojena gotovo preko noći, te bez mogućnosti pripreme na istu.

„Ja sam pozitivna i optimistična osoba, smatram se snažnom i sposobnom da reagujem na poteškoće, još uvek verujem u to. Ovo je moja poruka za sve ugostitelje poput mene koji osećaju nedostatak poverenja u budućnost. Moramo se odupreti i ne prepustiti se očaju. Ako se ne budemo borili, biće to katastrofa za nas (ugostitelje) i celo društvo“, zaključila je Kamila.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar