(FOTO) U Vuhanu žurke na bazenima, kao da korone nije bilo

Svet 18. avg. 202012:36
Podeli:
Foto: STR / AFP / Profimedia

Hiljade mladih Kineza preplavilo je tokom vikenda akva park u centralnom kineskom gradu Vuhanu, gde je prošle godine buknula zaraza koronavirusom, "žedni" zabave, pošto se život u tom gradu polako vraća u normalu. Održana je žurka na otvorenom, ali sudeći po fotografijama i snimcima, ne bi se reklo da je poštovana fizička distanca.

Foto: STR / AFP / Profimedia

Popularni vuhanski akva park bio je ispunjen mladim ljudima u kupaćim kostimima. Od prvog potvrđenog slučaja u ovom gradu koji je bio epicentar zaraze i u kojem je sproveden najstroži karantin na svetu, prošlo je više od osam meseci. Ipak, iako se u Vuhanu i dalje osećaju posledice epidemije, po fotografijama sa bazena se ne bi reklo da su ikad prošli kroz ono što se ovde dogodilo, prenosi BBC.

Akva park, koji je, prema pisanju lokalnih medija, popunio polovinu uobičajenog kapaciteta, ponudio je i 50 odsto popusta za žene.

Foto: STR / AFP / Profimedia

Pročitaj i:

Prvi poznati slučajevi kovid-19 zabeleženi su prošle godine u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi, nakon čega se virus proširio na ceo svet, usmrtivši, prema sajtu worldometers.info, 775.000 ljudi. Zaraženo je skoro 22 miliona osoba. Zbog zatvaranja, nisu samo ugrožene nacionalne ekonomije, već i svetska.

U Vuhanu je karantin ukinut u aprilu, a od sredine maja nije bilo zvanično potvrđenih slučajeva zaraze u provinciji Hubej, čiji je Vuhan glavni grad.

Kako bi podstakla lokalnu ekonomiju, vlada Hubeja je ponudila besplatan ulaz na 400 turističkih mesta na svojoj teritoriji.

Foto: STR / AFP / Profimedia

Kina je u velikoj meri obuzdala epidemiju koronavirusa, ali povremena žarišta i ozbiljne letnje poplave i dalje veoma ugrožavaju njenu ekonomiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar