(FOTO) Šljašti Bela kuća: Poslednji Božić prve dame Melanije

Svet 30. Nov. 202021:20 > 21:26
Share:
Foto:REUTERS/Kevin Lamarque

"Amerika lepa" ovogodišnja je božićna tema u Beloj kući, za koju prva dama Melanija Tramp kaže da odaje počast i prikazuje "veličanstvo" Sjedinjenih Država.

Pogledajte foto-galeriju:

Ornamente na zvaničnom božićnom drvetu u Plavoj sobi dizajnirali su studenti iz cele zemlje od kojih je Nacionalna služba za parkove tražila da istaknu ljude, mesta i stvari koje čine njihove države lepšim, prenosi AP.

“Tokom poslednje četiri godine imala sam čast da putujem u neke od najlepših krajeva naše zemlje i upoznam neke od najsaosećajnijih i najpatriotskijih američkih građana”, rekla je prva dama u pisanoj izjavi.

“Od obale do obale, veza koju svi Amerikaci dele jeste uvažavanje naše tradicije, vrednosti i istorije, koje su bile inspiracija za ukrase ove godine”, istakla je Melanija Tramp.

Zdravstveni radnici i zaposleni drugih hitnih službi koji su bili na prvoj liniji fronta u borbi sa pandemijom koja je ubila više od 266.000 ljudi u SAD i zarazila preko od 13 miliona takođe imaju svoje mesto na drvetu i drugim ukrasima u Crvenoj sobi.

Dobrovoljci iz cele zemlje pomogli su u ukrašavanju posle Dana zahvalnosti sa 62 jelke, 106 božićnih venaca, više od 366 metara venca, više od 3.200 lampica i 17.000 mašni.

Pogledajte i drugu foto-galeriju:

Porodici Tramp je ovo poslednji Božić u Beloj kući, iako Donald Tramp nastavlja da insistira da je, uprkos dokazima koji pokazuju suprotno, pobedio na izborima 3. novembra.

Novoizabrani predsednik Džo Bajden i izabrana potpredsednica Kamala Haris stupiće na dužnost 20. januara.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Your comment