(FOTO) Odaje u kojima je orgijao Orbanov desničar

Svet 03. dec. 202013:24 > 14:25
Podeli:
Foto: Printscreen/hln.be/PETER KOHALMI/AFP/Profimedia

Mađarski desničar Jožef Zajer, kojeg je policija nedavno uhvatila na gej orgijama, napustio je vladajuću stranku premijera Viktora Orbana, a u međuvremenu su u javnost procurili novi detalji o ovim seks-zabavama s kojih je Zajer, poznat po žestokim anti-LGBT stavovima, bezuspešno pokušao da pobegne, kada je policija upala.

Podsetimo, policija je pre nekoliko dana upala na seks-žurku na prvom spratu zgrade, iznad gej bara „Le Detour“, a partijalo se u vreme policijskog časa, koji je od 22 uveče do 6 sati ujutru na snazi u glavnom gradu Belgije i sedištu evropskih institucija, u sklopu mera protiv pandemije koronavirusa.

Pročitajte još:

Medicinske sestre sve učesnike testirale na koronu

Domaćin ove seks-žurke, 29-godišnji doktorand Dejvid Mencli, dao je intervju za mađarski tabloid Blik i belgijske novine „Het Latste News“, braneći se od optužbi da je svojom zabavom prekršio policijski čas.

Mencli tvrdi da je pozvao samo desetak muških gostiju na zabavu i da je imao dve medicinske sestre koje su gostima radile brze testove na koronavirus na ulazu, kako bi osigurao da na orgijama ne bude onih koji su pozitivni na kovid-19.

Zajer, kaže domaćin, nije uopšte bio pozvan na orgije, ali je došao kao pratnja prijatelja koji jeste bio pozvan.

„Uvek pozovem nekoliko prijatelja na moje zabave, koji onda pozovu neke svoje prijatelje i onda se zabavljamo svi zajedno. Malo razgovaramo, popijemo piće – kao u kafiću. Jedina je razlika što mi u međuvremenu isto tako imamo seks jedni s drugima. Ne vidim šta je tu loše“, rekao je domaćin za Blik, koji je objavio i fotografije stana u kojem su se orgije odvijale.

Zabava na temu „Noć veštica“

Soba u kojoj je Mencli organizovao svoju seks-zabavu imala je dekoracije na temu „Noći veštica“ (Halloween), s crnim paukovim mrežama, lobanjama sa svetlećim očima i trozupcima, kao i ružičastim srcima. Uz sofe, po podu su bili razbacani dušeci, prema fotografijama koje je objavio Blikk.

Mencli tvrdi da nije upoznao mađarskog desničarskog političara pre nego što je ovaj došao na zabavu, ali da je imao mnogo međunarodnih gostiju te večeri. Policija je pak došla na poziv komšija koji su se žalili na buku.

„Postupali su prema nama kao Gestapo“

„Policija je provalila vrata, nisu ni kucali. Bili su vrlo bezobrazni, vređali su nas“, kaže Mencli i dodaje da je 12 do 15 policajaca upalo bez naloga i da su im upućivali homofobne uvrede:

„Postupali su prema nama kao Gestapo“, dodaje domaćin.

Foto:REUTERS/Bernadett Szabo

Kada je policija upala, više učesnika je bilo bez odeće, konzumirali su alkohol i drogu, a bilo je i grupnog seksa, navodi list o zabavi na kojoj su većinom bili muškarci, piše pak list „Derniere Heure“.

Zajer (59) je pokušao da pobegne kroz prozor stana, probao je da se spusti preko terase s prvog sprata, ali na kraju su ga ipak uhvatili jer ga je prolaznik video. Sa sobom nije imao lična dokumenta, ali su mu našli drogu u tabletama u rancu, policija kaže da su ga otpratili do njegovog stana gde im je pokazao mađarski diplomatski pasoš i pozvao se na imunitet.

Zanimljivo je da su se još dvojica učesnika orgija pozvali na imunitet – jedan s inicijalima D.O., rođen 1977., i jedan s inicijalima P.B., rođen 1987., saopštila je policija.

Mencli pak kaže da ne zna je li na njegovoj seks-zabavi bilo još stranih diplomata ili evrozastupnika.

„Kako smo mogli da predamo (policiji) svoja lična dokumenta kad nismo imali ni gaće na sebi“, dodao je domaćin.

Svi učesnici kažnjeni su novčanom kaznom od 250 evra zbog kršenja epidemioloških mera.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar