Foks Njuz prekinuo kongresmena usred govora o impičmentu

Svet 11. feb. 202114:16
Podeli:
tramp impicment senat
EPA-EFE/US SENATE TV / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Američka televizija Foks Njuz prekinula je prenos izlaganja menadžera za impičment, demokratskog kongresmena Erika Svolvela u trenutku kada je predstavljao dramatične video snimke napada na američki Kapitol.

Pročitajte još:

„Politička matematika se ne slaže, Demokrate nemaju glasove, ali nastavljaju sa napadima“, rekao je juče voditelj Foksa Des Voters, nakon prekida prenosa.

Ovaj incident je dramatična ilustracija onoga sa čim se suočavaju televizijske mreže koje podržavaju bivšeg predsednika Donalda Trampa tokom njegovog drugog suđenja za impičment.

Foks je, zajedno sa drugim američkim televizijama, skoro pet sati uživo prenosio predstavnike u američkom Kongresu koji su iznosili optužbe protiv Trampa. Kada je predstavnik Kalifornije Erik Svolvel prikazao do sada neobjavljen video zapis kamere policajca iz Kapitola kog je demonstrant napao sa američkom zastavom, Foks je prekinuo emitovanje i vratio se na prikazaivanje razgovora analitičara u emisiji „Pet“, od kojih su četvorica čvrsto zastupala stavove protiv impičmenta.

Foto:REUTERS/Jonathan Ernst

Portparolka Foks Njuza nije imala komentar na pitanje agencije u vezi prekida prenosa programa.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram