Filip je u poslednjem razgovoru sa Čarlsom imao jednu želju

Svet 17. apr. 202114:32 > 14:34
Podeli:
Princ Filip i Princ Čarls. Foto: Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER, EPA-EFE/Chris Jackson / POOL

Princ Filip, koji je u prošli petak umro u 100. godini, suprug britanske kraljice Elizabete II, pre smrti je samo želeo da se vrati kući u Vindzorsku palatu i da umre u svom krevetu, rekao je izvor iz Palate.

PROČITAJTE JOŠ:

Stručnjak i komentator kraljevske porodice Robert Džobson otkrio je kako je prinčeva želja bila da umre u vlastitom krevetu, a ne u bolnici, što je rekao medicinskom osoblju, ali i u intimnom razgovoru sa sinom Čarlsom kojeg je pozvao u bolnicu kako bi mu izrazio želje i uputstva o budućnosti kraljevske porodice nakon njegove smrti.

„U emotivnom razgovoru kraj bolničkog kreveta, vojvoda je savetovao princa Čarlsa o brizi za kraljicu, kada njega više ne bude i o tome kako bi Čarls trebao da vodi kraljevsku porodicu kroz godine koje su pred nama. Filip mu je rekao: ‘Čuvaj kraljicu'“, rekao je Džobson, prenosi 24sata.hr.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Princ je bio svestan da se neće oporaviti nakon nedelja provedenih u bolnici nakon operacije srca.

Nakon decenija dobro medijski praćenih neslaganja, princ Filip i Čarls su poslednjih godina, a posebno u poslednjih nekoliko meseci, u mnogim stvarima našli zajedničke jezik.

Dvojica muškaraca znatno su se zbližila nakon što je Filip najavio povlačenje sa javnih dužnosti.

„Oboje su se smekšali“, rekao je dobro postavljeni izvor u Palati i dodao da ‘su poslednjih godina lakše i češće prihvatali stavove jedan drugog.

„Oduvek su se voleli – to nikada nije bilo upitno. Postojalo je dublje poštovanje i ono je raslo“, zaključio je.

‘Delili su zajednički jezik o budućem smeru monarhije, o verskim pitanjima – čak i o okolini. Oboje su verovali u međuverski dijalog i da otvoreni i iskreni razgovori mogu samo pomoći u jačanju zajednica i razumevanja. ‘

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar