Fauči upozorava: Idemo u pogrešnom smeru, korona pogađa nevakcinisane

Svet 26. jul. 202109:42
Podeli:
Entoni Fauči / Foto: EPA-EFE/Yuri Gripas

Idemo u pogrešnom smeru, ocenio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči i izrazio uzemirenost jer su se Sjedinjene Države nepotrebno našle situaciji da raste broj novih slučajeva kovida-19 zbog nevakcinisanih Amerikanca i širenja zaraznije, delta varijanta.

PROČITAJTE JOŠ:

Fauči je potvrdio da vladini zvaničnici „aktivno razmatraju“ preporuku da vakcinisani nose zaštitne maske i da se ljudi sa smanjenim imunitetom revakcinišu.

Dr Fauči, glavni medicinski savetnik predsednika Džozefa Bajdena, potvrdio je u emisiji CNN da je učestvovao u razgovorima o promeni smernica za maske i potvrdio da neke lokalne samouprave u kojima raste stopa zaraze, poput Los Anđelesa, već apeluju na građane da nose maske u zatvorenim javnim prostorima, bez obzira da li su vakcinisani.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 163 miliona Amerikanaca, ili 49 odsto ukupne populacije u SAD, potpuno je vakcinisano.

„Ova je situacija (sa porastom broja novozaraženih) pogađa uglavnom nevakcinisane, što je razlog zašto molimo nevakcinisane Amerikance da dođu da se vakcinišu“, rekao je Fauci.

Bonus video: Treća doza vakcine protiv korone

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar